El Sant Andreu rep la Medalla d’Or al Mèrit Esportiu

Dilluns passat al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, el president del club, Joan Gaspart, va recollir de mans de l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, un nou guardó, en aquest cas la Medalla d’Or al Mèrit Esportiu, amb motiu de la celebració del primer centenari de l’entitat.


El majestuós i imponent Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona va ser l’escenari, dilluns passat, del lliurament de la Medalla d’Or al Mèrit Esportiu de l’Ajuntament de Barcelona a la Unió Esportiva Sant Andreu. L’acte va comptar amb la presència de la directiva del club, de membres de la comissió del Centenari, de diversos jugadors del primer equip, a més del president de la Federació Catalana de Futbol, Jordi Casals; del president de la UFEC, David Moner, i de la plana major dels regidors del consistori barceloní.

L’alcalde, Jordi Hereu, va obrir l’acte explicant que «això és el reconeixement i l’agraïment de la ciutat pel que ha fet la Unió Esportiva Sant Andreu per Barcelona. Aquest guardó s’atorga per unanimitat a partir d’una decisió del ple de l’Ajuntament».

{mosimage}Posteriorment, el delegat d’esports de l’Ajuntament de Barcelona, Pere Alcober, va afirmar que «la Unió Esportiva Sant Andreu és un dels deu clubs més històrics del futbol català» i va dir que el club sempre ha estat compromès «amb les llibertats, el país i la ciutat, i amb l’esport». Per la seva banda, Carme Alfocea, directiva de l’àrea social del club, va fer una glossa de l’entitat, tot anunciant els moments històrics més destacats. Va recordar els ascensos, però també els descensos de categoria, a més d’explicar la visita del president Tarradellas al Narcís Sala, entre d’altres fets històrics.

El president del club, Joan Gaspart, que va tenir un record per a exjugadors, extècnics, expresidents, exsocis i exaficionats, va agrair als regidors i regidores el guardó, alhora que va destacar la importància de l’acte: «Només passa un cop. Quan dintre de cent anys més aquest club celebri els 200 anys, podran fer un partit com el de l’Espanyol, un sopar amb totes les personalitats, una pujada a Montserrat… però el que no podran fer és rebre la Creu de Sant Jordi i la Medalla d’Or al Mèrit Esportiu, ja que això només es rep un cop en la història, no cada cent anys». Abans de finalitzar la seva intervenció, el president va definir l’entitat: «No som més que un club, no som ni millors ni pitjors: som diferents»

L’alcalde va cloure l’acte agraïnt «la trajectòria del club, la fidelitat a uns colors, a un poble, a una ciutat. El vostre paper traspassa els límits del poble de Sant Andreu» i desitjant que aquest any es faci realitat l’ascens a segona A: «Esteu molt ben classificats, l’ascens és un repte, però la ciutat n’espera molt de vosaltres.» Hereu va acabar afirmant que la ciutat de Barcelona «està agraïda al club pel passat i pel present, i esperançada pel futur.»

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS