Natxo González: «Aquestes derrotes venen bé, més que per a l’equip, per a l’entorn»

En la roda de premsa posterior al partit de lliga contra l’Sporting Mahonés, el tècnic va voler destacar que, tot i la derrota, l’equip havia lluitat com sempre per aconseguir els tres punts. A més, va explicar que el fet de no sumar podria anar bé en un futur.


Avui és un d’aquells dies que demostren que, qui perdona, acaba pagant.

Sí, i també que som vulnerables i que podem perdre. Crec que el partit ha anat molt bé. Durant el primer temps no ens han arribat cap vegada amb claredat i nosaltres, tot i no disposar de moltes ocasions, també n’hem tingut alguna de cap interessant. A l’inici de la segona part ens hem trobat amb el pal… tens el control del partit i de la pilota, però també sabíem que en qualsevol guspira d’ells podria arribar algun contraatac o alguna acció de perill. Han arribat, li ha donat amb totes les seves ganes i després ens han entrat les presses i amb el segon gol tot s’ha posat molt coll amunt. Hem tingut el control del partit i el control de la pilota, però si no et poses pel davant en el marcador poden passar coses com les que han passat avui.

Et sap especialment greu que, després del segon gol, l’equip s’hagi quedat molt tocat?
Tocat no. Però estàs portant el ritme del partit, desaprofites una opció clara, et marquen un gol i això és difícil de pair. De seguida ens han fet el segon i llavors ja és molt difícil. Però tocat, jo crec que no.

Lanzarote s’ha retirat per alguna molèstia?
No, a Lanzarote l’he canviat perquè he cregut que era el millor per a l’equip.

El fet d’anar 2-0 en contra en el marcador, una cosa a la que no esteu gaire acostumats, ha fet que l’equip es mostrés nerviós i al final anés a la desesperada.
Home, doncs no quedava una altra. Fins a l’1-0 ho hem intentat, hem tocat, hem arribat, hem tret faltes, hem rematat al pal, ho hem intentat de cap, en cada opció a pilota aturada hem generat perill. Amb el 2-0 hem tret a Marcos intentant cercar més joc directe perquè en aquest moment del partit nosaltres teníem la sensació que se’ns escapava i ells animats, poc a poc et vas desordenant, i si fèiem futbol al primer toc podrien haver pèrdues i això podria haver generat un altre contraatac. Per això hem intentat buscar joc directe per tal d’aconseguir marcar un 2-1 que ens fiqués en el partit, però no ha estat possible. Amb el 2-0 t’arriba el desordre, tothom vol arribar… però això és llei de vida.

{mosimage}Els companys de premsa diuen que l’Sporting no acostuma a jugar al contraatac a casa. Avui semblava més un partit al Narcís Sala que a fora, on vosaltres portàveu la iniciativa i ells esperaven al darrere?
Sí, possiblement és el que ens queda. El fet d’estar a dalt, de no haver perdut cap partit fins ara… al final passen aquestes coses. Tampoc m’ha estranyat.

Si t’has de quedar amb alguna cosa positiva, amb què et quedes?
Amb la derrota.

Extreus alguna conclusió?
No som invencibles. Jo sabia que algun dia anàvem a perdre. Vosaltres no sé, jo sí. Avui hem perdut i aquestes coses són positives per al grup. Per res hem vingut aquí a passar el matí, ni molt menys. L’equip ha jugat per guanyar, però avui no hem guanyat i ja està. Però aquestes derrotes venen bé, més que per a l’equip per a tot l’entorn. Així que, dintre de lo fotut que és perdre, sempre s’han d’extreure conclusions positives. Avui hem perdut i això serà positiu de cara al futur.

De cara al futur… repetir la ratxa de 13 jornades sense perdre?
Carai! Jo signava ara mateix, però t’asseguro que serà molt difícil. Nosaltres seguirem treballant, que és l’únic que ens queda, però insisteixo: l’equip no ha fet tot, ha estat al nivell de tots els dies, però ens ha faltat aquesta miqueta de sort, possiblement l’Sporting Mahonés ha tingut més clar guanyar altres partits que el d’avui, jo vaig veure el partit contra l’Ontinyent i ells van marcar en una acció a pilota aturada i l’Sporting va tenir un mà a mà amb el porter dos cops i no va encertar… i l’Ontinyent va marcar en el temps de descompte. Això és el futbol, l’equip ha treballat, està fotut, però no als jugadors no els puc tirar res en cara.

De les tres baixes que tenies per avui, saps si podràs recuperar a algú per al proper diumenge?
No ho sé. Keko hem de veure com va, de moment va bastant bé; Fran Piera ja va entrenar els últims dies; Rueda també ha entrenat amb el grup alguns dies, però això ja són les sensacions del jugador, que són els que han de dir si estan bé, regular o malament.

Què t’ha semblat l’Sporting?
Bé, jo crec que ha plantejat bé el partit. Després de cinc jornades sense guanyar, jo crec que el plantejament ha estat perfecte, ja que ens han guanyat. Ha estat un equip que durant la temporada ha tractat d’elaborar el joc, de tenir la pilota… i avui ha cercat el ser més consistent i jugar a la contra. A més, en la creació crec que els faltava Libo, que és un jugador important per a aquest equip; després Moyano també s’ha hagut de retirar… Crec que quan estàs en una situació de cinc jornades sense guanyar, que no és una situació delicada ni molt menys, tot s’inicia fent-se forts defensivament i després saps que en alguna acció pots marcar. Vull felicitar l’Sporting Mahonés perquè ha fet un partit amb molt de criteri.

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS