Celebració del Dia Internacional de l’Homofòbia al Futbol al Narcís Sala

partit_homofobia_120.jpgAquesta tarda s’ha celebrat al Narcís Sala el Dia Internacional contra l’Homofòbia al Futbol. Un combinat de jugadors de la Unió Esportiva i l’equip Panteres Grogues han saltat al terreny de joc per jugar un simbòlic partit contra l’homofòbia que s’ha vist deslluït per la pluja caiguda sobre el camp.

El Narcís Sala ha acollit aquesta tarda la celebració del Dia Internacional contra l’Homofòbia al Futbol. La Unió Esportiva ha presentat un combinat dels seus equips per enfrontar-se a les Panteres Grogues, club esportiu del col·lectiu LGTB (lesbianes, gais, bisexuals i persones de transgènere). El resultat ha estat el de menys, però la jornada s’ha vist deslluïda per la forta pluja i la calamarsa que ha caigut sobre Sant Andreu.

En el torn de parlaments, Joaquim Mestres, president del Districte de Sant Andreu i regidor de Drets Civils, després de donar les gràcies a tots els presents i a la Unió Esportiva per haver organitzat l’acte, ha apuntat que «cal recórrer un camí llarg si volem que les lleis contra la discriminació siguin una realitat». Per la seva banda, la directiva de l’Àrea Social del club, Carme Alfocea, s’ha adreçat als presents per explicar que «la Unió Esportiva Sant Andreu s’ha volgut sumar a la commemoració del Dia Internacional de l’Homofòbia al Futbol», alhora que afegia que el club vol «manifestar el suport per aquesta lluita».

Marc Andreu, president de Panteres Grogues, ha comentat que l’homofòbia «està força arrelada al món del futbol» i ha recordat que «els gais, lesbianes, bisexuals i transexuals estem presents en tots els estaments de la societat». José Benito, president del Grup d’Amics Gais de Sant Andreu, ha afirmat que li agradaria que «aquest acte es consolidés pels propers anys», mentre que la regidora del Districte de Sant Andreu, Gemma Mumbrú, ha fet una comparació: «Som un districte que està en transformació, igual que la societat» i ha donat les gràcies «a tots per mullar-nos per una societat millor, més lliure».

També ha hagut intercanvi de samarretes entre les Panteres Grogues i la Unió Esportiva. A més, el vicepresident de la Federació Catalana de Futbol, Josep Llaó, ha fet la sacada d’honor del partit masculí, mentre que Àngels Oró, gerent d’esports del Districte de Sant Andreu.

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS