La regularitat té un nom

Vestint-se de curt davant el Benidorm, Luso s’ha sumat aquest matí als andreuencs que aquesta temporada han arribat als cent partits. El lateral aragonès és el tercer jugador que arriba a aquesta xifra, per darrera de Lanzarote i de Dani Martí, si bé és, dels tres, el que més minuts ha disputat.

Luis Eduardo Pacheco, Luso va arribar al Sant Andreu procedent de la Rapitenca. En la seva primera temporada com andreuenc, va aconseguir l’ascens a segona B i va retornar a la categoria de bronze on ja havia militat amb el filial del Saragossa. L’any passat el lateral, a l’igual que la resta de jugadors i de l’afició, es va quedar amb les ganes de pujar a segona A, un ascens al que no dubta que enguany tornaran a optar.

lusoSense fer massa soroll, Luso es va convertir en el titular indiscutible del lateral dret, si bé en les tres temporades que ha defensat la samarreta quadribarrada ha demostrat que també pot jugar de central i fins i tot de pivot al mig del camp. «És un altre dels jugadors de club. Vam començar el camí junts al Sant Andreu i estic satisfet per ell, tant de bo estigui aquí molts anys», comenta el tècnic, Natxo González, que sempre ha confiat en ell: «Per alguna cosa és, per això està aquí. S’ha guanyat el lloc per la seva regularitat i el seu compromís amb el club.»

En els cent partits que ha disputat (89 de lliga, 5 de promoció d’ascens, 3 de copa Catalunya i 3 de copa del Rei), Luso ha estat el jugador que més minuts ha acumulat en aquestes tres temporades: 8.374 minuts. Si bé la seva tasca és evitar que els davanters s’apropin a l’àrea, Luso també trepitja l’àrea rival i ha aconseguit superar el porter en tres ocasions: 2 a tercera i, de moment, una aquesta temporada.

Amb motiu de la celebració d’aquests primers cent partits, Luso ha explicat a la web del club els seus millors records com andreuenc i ha fet balanç d’aquests dos anys i mig vestint la samarreta quadribarrada.

LusoCom valores el fet de jugar els cent partits?
Estic molt content. És una xifra que no s’aconsegueix tots els dies, i em fa molta il·lusió. A les categories inferiors del Saragossa sí que vaig jugar cent partits, però ara és el primer cop que ho aconsegueixo després de sortir del Saragossa. Em fa especial il·lusió perquè a mi no m’agrada anar cada any a un equip nou, m’agrada consolidar-me en lloc i aquí estic molt a gust i estic molt content pels cent partits.

A més, titular indiscutible i el jugador que més minuts acumula en aquestes tres temporades.
Sí. Lanzarote va complir els cent partits abans, va jugar més partits, però no tots sencers. Estic content i espero seguir així i fer dos-cents a segona.

lusoQuin és el millor moment al Sant Andreu a nivell col·lectiu i individual?
L’ascens de tercera a segona B. Va ser un partit amb el camp ple, veníem ja amb una avantatge en l’eliminatòria i va ser pràcticament una festa que després va culminar amb la celebració a la plaça d’Orfila. És el dia més especial. I a nivell individual, crec que els darrers partits de la temporada regular de l’any passat, tant els partits a casa davant el Lleida, el Vila-real B… van ser els millors.

Dels cent, quin és el millor partit?
Caldria pensar molt. Aquest any, el de Gavà, que vaig jugar al centre del camp i vaig marcar un gol va ser especial i va estar bé. Però jo considero que la meva tasca és ser regular, ser consistent, i es veu més en el global de la temporada que no només en un partit.

I el pitjor moment que has viscut al club?
Alcorcón. A més de perdre, jo estava lesionat i no vaig poder jugar. Es va ajuntar el pitjor del futbol. Després de treballar tant durant la temporada, el que ens va costar al final, van aconseguir entrar tercers, ens toca l’Alcorcón, vam jugar a casa i el partit va anar bé i em vaig trencar i no vaig poder jugar el partit de tornada. Per a mi, aquest ha estat el pitjor moment.

Digues un desig de cara a l’any vinent.
Sens dubte jugar a segona A amb el Sant Andreu.

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS