Natxo González: «Ens queden set jornades i caldrà patir per matenir la posició de privilegi»

En la roda de premsa posterior al partit contra el Logroñés, el tècnic apuntava que estava satisfet pel joc del seu equip i pel treball dels jugadors que havien saltat al camp, que ho havien donat tot i, si bé afirmava que havien estat superiors, creia que els havia faltat eficàcia en els darrers metres.

Les arribades del Sant Andreu han estat constants. Què és el que ha faltat per marcar més gols?
No ser eficaç. Hem tingut les suficients ocasions, tant en el primer temps com en el segon, perquè un partit cal liquidar-lo, no ho aconsegueixes i després, en una oportunitat, t’empaten el partit. Però bé, el que ha estat decisiu ha estat en els darrers metres, que hem tingut moltes opcions clares.

És un equip, el Logroñés, que empata molts partits. Creus que han vingut a per l’empat?
No sé, ells sabran. Sé el que anem a fer nosaltres. En el còmput general, crec que hem estat superiors, però ens ha faltat ser superiors a dalt. Ells han obtingut molt premi per les ocasions que han tingut. Jo sempre dic que els partits estan vius i, tot i que tinguis el resultat a favor, poden passar aquestes coses.

Marcos avui també ha estat titular i ha marcat un gol.
Sí, ha fet gol i ha tingut alguna opció més. No cal que ser conformista, hem d’exigir-nos més tots, sobretot en aquests darrers metres, que són els decisius.

natxoEt sents satisfet pel joc i pel que heu aconseguit?
Sí.  Hem jugat per a guanyar i hem merescut guanyar. Jo és que analitzo el resultat  -estaria més content si haguéssim guanyat-, però si mires les estadístiques, el balanç ofensiu i el defensiu és en el que m’he de fixar. Quan guanyes deu partits seguits, segurament això no ens hauria passat, hauríem guanyat 5-1, però ara estàs en una fase en què no aconsegueixes guanyar. Però, què més he de demanar als meus jugadors? Cal mirar el balanç ofensiu i el defensiu, que és el que et marca el partit, i a partir d’aquí passa el que passa: unes vegades estàs més encertat, d’altres no; a vegades l’àrbitre tal, a vegades qual… i ja està.

Per a què no us marquin gols en els darrers minuts què us falta? Concentració?
Es produeixen desajustaments al final. Crec que el seu gol ha vingut per una centrada de la banda dreta que no hem tancat bé. Darrera d’un gol sempre hi ha una errada. Però és el que et deia, si haguéssim liquidat el partit això no hauria passat, però són coses que passen. Però en el còmput general a l’equip no li puc demanar més: quan un dóna tot el que ha de donar i ofereix tot el que han ofert… errades sempre hi ha, perquè sinó no hi hauria gols.

Quina valoració fas de l’actuació arbitral, sobretot en la primera part?
Molt estrany. En el gol d’ells el linier aixeca la banderola per fora de joc, Gibanel demana la pilota, Moyano el deixa passar, Gibanel participa la jugada, el linier assenyala fora de joc, l’àrbitre deixa seguir, li pica a la mà i penal. Són situacions importants dins d’un partit. Ha estat estrany. M’ha amonestat per donar instruccions a un jugador… són situacions rares però cal aprendre a conviure amb elles.

La llàstima és que els gols valen igual siguin gols o golassos, perquè avui n’hem vist dos molt bons!
Sí, valen igual. La llàstima és no haver estat més eficaços. Crec que l’eficàcia és l’única pega al partit d’avui.

natxoAmb les baixes que hi havia, els que han sortit han estat al nivell, oi?
Sí, però en els darrers minuts no tenia gent de refresc a la banqueta del centre del camp endavant. Crec que això és un detall a tenir en compte. S’han treballat molt, sobretot del centre del camp endavant, i s’ha notat molt no tenir aquesta gent que et pugui desbordar i donar frescor en els darrers metres. Perquè ha hagut un parell de contraatacs al final en superioritat numèrica que no hem resolt bé perquè ja estàvem cansats. Però insisteixo, dels que han estat al camp estic molt content.

Avui ha sortit Masó, i l’hem vist com a extrem, no com a lateral com l’últim cop.
Sí, tampoc és una posició nova per a ell. En la seva carrera ha jugat més partits d’interior sobretot que de lateral.

L’expulsió de Xavi Moro se suma a la baixa de Dani Martí al centre del camp. Com es reestructurarà el centre del camp.
Ho veurem durant la setmana.

Ara teniu la setmana santa, al menys per descansar, que us vindrà bé.
Això no existeix, descansar en setmana santa no existeix. Tenim a Dani Martí, a Xavi Moro, a Miguélez, que avui ha vist la cinquena… però bé, durant la temporada hi ha moments dolços i ara et venen totes les adversitats juntes. Ara caldrà estrènyer les dents, no queda una altra.

A nivell mental se us està fent massa llarga la temporada?
Tens raó, potser és un puntet que estem parlant i valorant. El fet d’estar en la situació en la que estem, l’atenció es desvia a voler que això acabi el més aviat millor. Ho estem parlant i estem mirant que això no sigui així. Encara ens queden set jornades i caldrà patir per mantenir la posició de privilegi que tenim. Això es reflexa al camp i avui la situació meva no és aquesta, no tinc motius per pensar que això és així, ja que l’equip ho ha donat tot.

El punt positiu de jugar en dilluns serà que tindreu un dia més per recuperar a jugadors tocats: Máyor, Pons, Piera…
Sí, pot ser. Caldrà veure com es desenvolupa la setmana, que serà molt llarga. És una cosa que ens pot venir bé.

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS