Natxo González: «Hem fet moltes coses bé per no marxar derrotats i estic satisfet»

En la roda de premsa posterior al partit a la Nova Creu Alta davant el Sabadell, el tècnic andreuenc afirmava que marxava satisfet pel joc de l’equip, alhora que comentava que tant el cos tècnic com els jugadors són conscients del que s’estan jugant i que, per tant, no s’ha caigut ni es caurà en el relaxament en els darrers partits de lliga.

Tenint en compte que heu tingut moltes ocasions, sap més greu perdre avui?
Depèn. Hem fet bé la feina, però estem en la dinàmica en què s’aproximen un cop i marquen, i a tu et costa, però crec que hem fet moltes coses bé per no marxar derrotats i estic satisfet.

Preocupa el fet d’haver encadenat dues derrotes consecutives?
A mi no, perquè hi ha formes de perdre.Quan guanyes 10 partits ets la pera, i ara en perds dos i no passa res, almenys per a mi.I sobretot veient la forma de perdre, així que no em preocupa el més mínim.

NatxoQuè és el que ha faltat avui per endur-vos els tres punts?
Gol. Hem tingut en el primer temps una de Lanzarote clara en un un contra un amb el porter, crec que hem diverses aproximacions; després també aquella de Marcos en el segon temps que l’ha llençat fora… sense tenir excessives ocasions, ens ha faltat gol. Aquesta és la diferència de fa un mes a ara, que ara, es gira la miqueta de sort que sempre fa falta. Crec que hem fet les coses bé. Era important posar-se pel davant i ells han estat encertats en aquella acció, i després han intentat aprofitar les nostres errades i contratacar, com ha estat en el segon temps, que han tingut un parell de bones accions. I nosaltres havíem d’intentar generar amb deu jugadors per darrere de la pilota. Marxo satisfet, més si hagués guanyat, però bé.

Perdre a dos jugadors importants com Keko i Lanzarote per la setmana vinent pot molestar una mica més?
No, la veritat és que no. Jugarà Aday que està amb moltes ganes, o jugarà Piera que està amb molets ganes, torna Máyor si Déu vol i no passa res entre setmana… com he d’estar preocupat!

Igual que li va passar la temporada passada al Sabadell en el tram final, que es veia ja classificat i en alguns moments es va desconnectar, hi ha el perill de veure’s tan líder?
No, com ja he dit abans això ens preocuparia, però en el meu cas no em preocupa. Hem de pensar que estem lluitant per un primer lloc, amb els avantatges que això et dóna. El que té de bo això és que no et deixa relaxar-te. Estem tenint un calendari complicat: estem jugant a Mallorca, i en aquest camp, que sembla ser que al Sant Andreu mai se li ha donat massa bé, i ara ve el Logroñés, anem a Alcoi… aquí hi ha molta tela per tallar. Ara els deia als jugadors: quan guanyes deu partits és molt bonic però ara, has perdut dos i cal seguir amb la mateixa idea, que és la que ens ha portat fins aquí. Per lo tant, tranquil·litat.

El Sabadell ha sortit com esperaves, o t’ha sorprés?
No, està en una bona línia de progressió i a mi és un equip que m’ha encantat perquè el triangle del centre del camp Robles-Puchi-Juvenal… quins tres jugadors! Així que si els deies fer, ho tens fotut. Crec que ho hem fet sobretot bastant bé, sobretot els primers 60-70 minuts, però despréss ja vas més amb el cor que amb el cap. Té els seus punts forts, i un d’ells és aquest, i crec que l’hem contrarestat bastant bé, malgrat que Robles ha estat qui ha fet el gol.

La espineta que deies aquesta setmana de la Nova Creu Alta segueix clavada…
Sí, però no et preocupis que viuré tranquil. Vaig guanyar aquí un any a tercera davant de 8.000 persones amb el Reus. En el futbol tots som rencorosos i quan et treuen els colors com va passar l’any passat i vam marxar dolguts… a més, faltàven set o vuit jornades, tot i que després vam donar l’estirada i vam quedar per davant d’ells… això vol dir que si hem perdut avui, a partir d’ara tornarem a donar una estirada important.

Avui tornava Keko després de dos mesos de baixa arran de l’operació al pòmul. Com l’has vist?
Bé, ara el tema és que vagi entrant i agafant minuts. Avui era un bon dia perquè Máyor no estava. Encara li falta molt perquè portava pràcticament dos mesos aturat, sabíem que estava amb quatre i això ens ha fet valorar-ho i decidir que no era mal moment per provocar la cinquena i que tingui una o un parell de setmanes més de rodatge fins Alcoi i que quan entri ho faci net i en plenes facultats. És un jugador que en el tram final, ja el coneixeu, serà fonamental.

A falta de vuit jornades, tu no però no creus que els jugadors poden començar a pensar en reservar-se per la fase d’ascens?
Aquí hi ha uns tòpics escrits i sempre recorreu als mateixos. Quan un equip ve de guanyar en deu jornades, i no guanya en tres, s’ha relaxat, l’equip està cansat… sempre! És veritat i pot passar, però estaríen cometent una errada. Insisteixo, ens estem jugant el primer lloc i el jugador és conscient i no és ximple: sap que si queda primer en 180 minuts pots estar a segona A, que ha de ser la pera! Sí que és veritat que psicològicament, no físicament, el jugador arriba casat, però per això estic jo, perquè qui s’ho prengui d’aquesta manera s’estigui al meu costat o amb el paquet de pipes i un altre que surti. No us preocupeu: gaudiu del moment que crec que cal aprofitar-lo, que demà no sé què passarà.

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS