El Collao, un camp de bons records

collaoTres triomfs i tres empats en vuit partits de lliga del primer equip a El Collao fan que, estadísticament, el camp de l’Alcoyano no sigui un dels estadis temuts pel Sant Andreu. A més, l’estadi porta bons records. Ara fa 41 anys, els quadribarrats celebraven allà l’ascens que els va portar de retorn a la segona divisió.

Dilluns, el primer equip viatja fins a Alcoi per jugar un nou partit de lliga a El Collao, un camp que guarda bons records als seguidors andreuencs. Nou són les vegades que el primer equip ja disputat un partit oficial a aquest estadi alacantí i, tan sols en dues ocasions, s’ha tornat a Barcelona amb les mans buides.

Tres són els triomfs en lliga que ha sumat a El Collao el conjunt quadribarrat, i tots tres han estat pel mateix resultat. La primera victòria en aquesta competició va arribar en la temporada 92-93 amb un solitari gol de Barnils; la segona va ser tres temporades més tard, amb diana de Gallego, i la tercera, ara fa tres anys amb gol de Santamaría.

La resta de resultats han estat dues derrotes per 2-1 (temporades 94-95 i 05-06), dos empats a 1 (temporades 90-91 i 93-94) i un empat sense gols en el darrer partit, tot just la darrera temporada.

El Collao - ascensUn ascens fa 41 anys
A El Collao el Sant Andreu, la temporada 68-69 va aconseguir pujar a segona A. Era el 6 de juliol de 1969 quan els dos equips disputaven a terres alacantines el partit de tornada de la segona eliminatòria d’ascens a la categoria de plata del futbol estatal.

Els andreuencs, que venien de superar l’Osasuna (amb qui van haver de jugar un partit de desempat a La Romareda), van empatar a 2 amb l’Alcoyano a casa, amb dos gols de Marín. A El Collao, doncs, es decidia quin equip aconseguia pujar. El Sant Andreu, amb dos gols de Giralt, va superar els locals per 2-1 i així, van aconseguir retornar a Segona setze anys més tard.

Més en

Ferran Jutglà causa baixa

Premsa23 de maig de 2019

El Sant Andreu fa 71 punts, els mateixos que la temporada passada

Premsa21 de maig de 2019

Vols el cartell de l’homenatge?

Premsa20 de maig de 2019

Homenatge als quadribarrats de l’ascens a Segona A

Premsa20 de maig de 2019