El Collao, un camp de bons records

collaoTres triomfs i tres empats en vuit partits de lliga del primer equip a El Collao fan que, estadísticament, el camp de l’Alcoyano no sigui un dels estadis temuts pel Sant Andreu. A més, l’estadi porta bons records. Ara fa 41 anys, els quadribarrats celebraven allà l’ascens que els va portar de retorn a la segona divisió.

Dilluns, el primer equip viatja fins a Alcoi per jugar un nou partit de lliga a El Collao, un camp que guarda bons records als seguidors andreuencs. Nou són les vegades que el primer equip ja disputat un partit oficial a aquest estadi alacantí i, tan sols en dues ocasions, s’ha tornat a Barcelona amb les mans buides.

Tres són els triomfs en lliga que ha sumat a El Collao el conjunt quadribarrat, i tots tres han estat pel mateix resultat. La primera victòria en aquesta competició va arribar en la temporada 92-93 amb un solitari gol de Barnils; la segona va ser tres temporades més tard, amb diana de Gallego, i la tercera, ara fa tres anys amb gol de Santamaría.

La resta de resultats han estat dues derrotes per 2-1 (temporades 94-95 i 05-06), dos empats a 1 (temporades 90-91 i 93-94) i un empat sense gols en el darrer partit, tot just la darrera temporada.

El Collao - ascensUn ascens fa 41 anys
A El Collao el Sant Andreu, la temporada 68-69 va aconseguir pujar a segona A. Era el 6 de juliol de 1969 quan els dos equips disputaven a terres alacantines el partit de tornada de la segona eliminatòria d’ascens a la categoria de plata del futbol estatal.

Els andreuencs, que venien de superar l’Osasuna (amb qui van haver de jugar un partit de desempat a La Romareda), van empatar a 2 amb l’Alcoyano a casa, amb dos gols de Marín. A El Collao, doncs, es decidia quin equip aconseguia pujar. El Sant Andreu, amb dos gols de Giralt, va superar els locals per 2-1 i així, van aconseguir retornar a Segona setze anys més tard.

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS