Natxo González: «És una passa més i, a falta de tres jornades, seguim amb les opcions intactes»

En la roda de premsa posterior al partit contra l’Espanyol B, el tècnic andreuenc afirmava que l’equip havia sumat tres punts valuosíssims en la lluita pel lideratge, alhora que afegia que el cos tècnic ja havia començat a recopilar informació sobre els possibles rivals que el Sant Andreu es pot trobar a la fase d’ascens.

El derbi barceloní de segona B al final s’ha quedat a casa.
Sí, amb molt patiment al final, però sí. Era un partit molt important per confirmar el resultat del dimecres, i hem sumat tres puntets més.

La majoria d’equips locals han guanyat els seus partits aquesta jornada.
Sí? Doncs me n’alegro per ells, però sobretot per nosaltres, que és el que m’importa.

S’ha aconseguit trencar la dinàmica de les darreres jornades i es tanca una bona setmana.
Sí. Amb el partit de la Grama i el d’avui tot ha tornat una mica a la normalitat. Sempre he transmès la tranquil·litat que em donava l’equip independentment dels resultats. Òbviament aquests sis punts ens donen frescor.

natxoAmb aquest resultat, veus campió a l’equip?
Matemàticament encara no. Jo ja vaig dir la setmana passada que aquest equip quedaria líder, fins i tot després del partit contra l’Sporting Mahonés, insisteixo, pel que m’estava oferint. Avui era un partit decisiu per seguir sumant i per veure si podíem ampliar la distància. És una passa més, a falta de tres jornades seguim amb les opcions intactes i, cada cop quedant menys i ja amb 74 punts.

La situació del doble pivot, amb Dani Martí i Pons lesionats, fa que només Héctor Bueno i Xavi Moro juguin. I Héctor Bueno té quatre grogues. És difícil de gestionar això?
El desgast també és important. En el darrer quart d’hora hem patit bastant perquè estàvem bastant cansats, sobretot en algunes posicions, en què hi ha jugadors que han jugat els tres partits sencers i, per això, la veritat és que en els darrers minuts hem perdut una mica el rumb del partit i no hem estat capaços de tenir la pilota. Ells, sense generar moltes ocasions, han fet que la pilota estigués molt a prop, amb el que això comporta. Cal seguir, a veure si anem recuperant a gent, a Dani, tot i que té encara per un temps, i a Pons, a veure si torna a arrencar.

Ha estat un partit molt imprecís. Te l’esperaves així?
Sí, ells han vingut amb una línia de quatre, amb dos pivots de posició que un es despenjava a l’atac. Han jugat amb tres pivots, un d’ells Tito, que estava jugant fins ara de central, en punta ha posat a Enric i buscaven el joc directe i la segona jugada. Sabíem que seria un partit molt tancat i que ells defensivament tractarien d’estar molt forts i tractar de sortir al contraatac, en les segones jugades o alguna acció a pilota aturada.

Máyor què t’ha dit del penal? Recorrereu la groga?
Ja ni pregunto. Crec que no, veurem, però és difícil que et treguin una groga, ha de ser molt i molt clara.

Una altra estadística que es trenca: avui heu aconseguit guanyar-li a l’Espanyol B a casa!
Sí, ja et vaig comentar que no ho sabia, i benvingut sigui. Estem disposats a trencar estadístiques, tant per la part bona i a vegades per la dolenta, i estic content, perquè era un partit dur i important, davant d’un equip que s’estava jugant molt, i són tres punts valuosíssims.

Després de dos partits, heu tornat a guanyar un partit a casa, un fet important, sobretot de cara a aquest tram final de temporada.
Hem guanyat a casa, hem fet sis gols en dos partits i avui hem aconseguit deixar la porteria a zero a casa. Això és important, ja que encaixàvem a casa des del partit contra el València de la jornada 22. Tant dimecres com avui hem aconseguit donar-li la volta a la situació. Ens estàvem ficant en un terreny pantanós i hem aconseguit sortir-nos-en de moment.

kekoEl canvi de Keko ha estat perquè tenia molèsties, o per decisió tècnica?
Keko ve d’estar aturat molt de temps. Va tenir minuts contra l’Sporting Mahonés, que va sortir d’inici, l’altre dia també va tenir uns minuts, avui uns 60 minutets… és la forma d’anar agafant el ritme. A més, havíem marcat i necessitàvem un altre tipus de jugador, en aquest cas a Miguélez, per tenir més la pilota.

Amb la classificació per a la fase d’ascens ja a la butxaca, ja comences a pensar en els possibles rivals?
Sí, pensar sí. Mires les classificacions, el que fan uns i altres… anem recopilant informació, anant a veure partits i treballant per al que ens pugui venir, que és la nostra feina. Sabem que el més important som nosaltres, però sí que anem avançant feina per, quan arribi el moment, tenir tota la informació possible.

Algun rival que prefereixis?
No, no, no m’atabalis! M’és igual. L’any passat estàvem tots contents perquè ens havia tocat l’Alcorcón, que era la ventafocs, i déu n’hi do amb la ventafocs dels collons! Que li diguin a Pellegrini i companyia.

La decisió de jugar el proper partit el dissabte, ha estat perquè algun dels dos clubs ho ha demanat?
Sí, ells estan obligats, no tenim opció de poder-ho canviar ja que ells depenen de l’Hèrcules, i l’Hèrcules juga el diumenge a les 5 de la tarda. Com l’Hèrcules té prioritat, no hem tingut més opció.

El club organitza un desplaçament. T’agradaria veure el Rico Pérez igual que el Municipal de Santa Coloma el passat dimecres?
Home, tot el recolzament que puguem tenir en aquestes darreres jornades serà més que benvingut. Seran tres punts importants, i si estem recolzats, millor. Estic segur que algun boig del Sant Andreu, en el bon sentit de la paraula, estarà per allà.

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS