Natxo González: «La gent de Sant Andreu ha d’estar orgullosa del treball d’aquest equip»

El tècnic andreuenc va arribar tot xop a la sala de premsa, on va afirmar que ara calia gaudir del campionat, un premi a la regularitat mantinguda durant tota la temporada. Agraïa a l’afició el suport, i l’animava a gaudir del moment. Tot i això, recordava que tocava posar-se a treballar per mirar d’assolir el tercer i definitiu objectiu, l’ascens.

Enhorabona. Molt ben jugat aquest partit, així dóna gust veure futbol!
Gràcies. Jo crec que ha hagut molta diferència entre el primer temps i el segon. En el primer temps podríem haver sentenciat el partit, crec que hem tingut ocasions suficients per liquidar el partit, i en el segon temps ens ha costat molt i hem patit molt. Però bé, hem guanyat, hem aconseguit el segon objectiu i ara toca gaudir.

Dues setmanes per gaudir i per descansar o per començar a preparar la fase d’ascens?
Gaudir ho gaudirem, està clar, perquè ser campions d’una lliga regular de 38 partits és per gaudir-ho, però el just, ja que paral·lelament tocarà començar a preparar tot durant les tres setmanes que tenim abans del primer partit d’eliminatòria. Tocarà recuperar una mica a l’equip.

L’equip ha sortit amb la intenció de voler en tot moment sumar els tres punts.
Sabíem que avui era l’oportunitat, havíem de tractar de no deixar-la escapar, i liquidar això, i afrontar aquestes dues setmanes amb tranquil·litat entre cometes, però centrant-nos en recuperar a jugadors i en preparar aquesta eliminatòria.

natxoQuè et sembla ser el segon entrenador que fa campió de segona B al Sant Andreu?
Bé, ser campió sempre escau bé. Insisteixo, és molt important quedar líder d’una lliga regular. És el treball de tot l’any. Després hi ha les eliminatòries, en les que influeixen molts factors però el premi d’endur-te un campionat són 38 jornades i molts mesos de treball.

18 anys després, un altre cop campions de segona B.
Sempre he dit que estem aquí per aconseguir èxits, a nivell individual, a nivell col·lectiu i a nivell de club, i seguir fent història en la mesura del possible en aquest Sant Andreu.

Tots els desplaçaments previs a Alacant del Sant Andreu havien estat derrotes. Avui heu trencat una estadística més!
Avui ha estat l’hòstia doncs! Insisteixo, tota la gent de Sant Andreu ha d’estar orgullosa del treball d’aquest equip. Des d’aquí, als que no han pogut venir, donar-los les gràcies pel suport i espero que es prenguin unes canyetes a la nostra salut.

El fet que ja hi hagin tres campions demostra que els possibles rivals són molt forts i que han aconseguit ser campions amb molta autoritat.
Estem parlant d’equips com la Ponferradina, l’Alcorcón, que porta dos anys fent les coses de manera fabulosa, el Granada o el Melilla. Qui queda primer és per una trajectòria i per un potencial, això no és discutible.

natxoAvui, en comptes de preguntar-te sobre qui prefereixes, cal preguntar-te sobre si prefereixes la tornada a casa.
Anem a veure. Per part. No m’escalfeu ja amb el tema de les eliminatòries. Anem a gaudir d’aquest moment, tu també. La gent ha de gaudir, nosaltres també, i també treballarem per arribar en el millor nivell a les eliminatòries, siguin amb l’Alcorcón, amb la Ponferradina, amb el Granada o el Melilla. Parlem del partit, si voleu, anem a estar contents, i parlar d’això ja arribarà en el seu moment.

Què tal has vist a l’Alacant?
En el segon temps millor. En el primer temps han tingut molts problemes, els hem fet córrer molt darrera de la pilota i en el segon temps ha estat a l’inrevés. Però, des del meu punt de vista, aquest equip té un gran mèrit per tots els problemes que està passant. A mi m’agradaria felicitar a aquesta gent que ha estat aquí durant tot l’any passant-ho malament, ara mateix amb xavals que debuten a segona B, o sigui que crec que podeu estar orgullosos d’aquest equip.

Luso i Lanzarote han hagut d’abandonar el partit amb molèsties…
Sí, al final estàvem la meitat amb bessons… ens està passant en aquesta camps de gespa natural i d’aquestes dimensions el de sempre. No estem acostumats i els darrers 20 minuts ens passa factura.

La passada temporada van pujar 3 dels 4 campions, i l’entrenador de l’equip que no va pujar, està amb l’Elx per pujar a primera. On s’ha de signar, no?
Ostres! Això és el futbol! I si està amb l’Elx en la situació en la que està, a prop dels llocs d’ascens a primera, és per alguna cosa. Com entrenadors, treballem per cada dia ser millors, com cadascú a la seva feina, i sobretot depenem d’aquestes plantilles de jugadors que són els que guanyen.

Què se t’ha passat pel cap quan Tarradellas ha fallat el penal?
Res… bé, et fot, perquè ens hauríem posat pel davant aviat, però segons estava l’equip i tal i com s’estava desenvolupant el partit, la sensació era que en qualsevol moment podia arribar el gol, com així ha estat. La llàstima és que podríem haver marxat al descans amb major diferència i així potser en el segon temps no hauríem hagut de córrer tant, desgastar-nos tant i patir tant. Però al final, aquest patiment també val.

No sé si t’ha donat temps a mirar cap a la grada. Estava Anquela, el míster de l’Alcorcón, entre els assistents…
Anquelotti! És el que toca, anar a veure als possibles rivals com també ho estem fent nosaltres.

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS