Natxo González: «Podem gaudir i celebrar ara mateix la classificació matemàtica per al play-off»

En la roda de premsa posterior al partit contra la Grama, el tècnic destacava que l’equip s’havia classificat per a la segona fase d’ascens consecutiva i havia trencat una ratxa de cinc partits sense sumar els tres punts. Afirmava, també, que el triomf els omplia d’oxigen per encarar el tram final de temporada.

Ha estat la millor forma possible per trencar aquesta mala ratxa, no?
Sí, la veritat és que ha estat un triomf que se’ns resistia últimament i que per fi avui hem pogut aconseguir. Ja advertíem que l’equip estava oferint bones coses, però els  resultats no ens estaven acompanyant, i avui hem sumat aquests tres punts.

L’equip ha sortit amb ganes, també en la segona part, quan el partit ja es tenia controlat. Hi havia ganes?
Ganes de guanyar sí. Sempre hem dit que independentment del resultat estàvem contents pel rendiment en els partits, el que passava era que havíem entrat en una fase en què no guanyàvem per una cosa o per una altra. Avui l’equip ha tingut un partit bastant còmode, així que podem gaudir i celebrar ara mateix la classificació matemàtica per al play-off.

Així és, classificats per al play-off, ara cal donar aquest segon pas per certificar el lideratge?natxo
Ara estem classificats matemàticament per al play-off. Gaudiu una mica, gaudim tots, que jo crec que aquest era el primer objectiu a principis de temporada. De cara al que queda, ja parlarem d’altres coses, però ara em ve de gust poder gaudir d’aquest objectiu clar de l’inici de temporada i que hem aconseguit a falta de quatre jornades.

Segona fase d’ascens consecutiva a segona A, una cosa que al Sant Andreu no s’aconseguia des de la temporada 92-93. També és una gran satisfacció personal?
Sí, clar, per això treballo i treballem cada dia, per tractar de guanyar i tractar d’aconseguir èxits, perquè és l’única manera d’aconseguir èxits en el futur. Estic satisfet, tot i que encara ens queden quatre partits importants i cal seguir.

Per fi, un penal a favor; per fi una decisió que ajuda una mica, no?
Ha estat una jugada clau: ells s’han quedat amb 10, hem marcat el 0-1 y ràpidament ens hem posat 0-2. I aquí la cosa se’ns ha posat bastant de cara, però òbviament són situacions claus dins d’un partit.

No sé si voldries jugar tots els partits aquí: els dos que heu jugat aquesta temporada, aquest i el de copa del Rei, heu marxat amb un 0-3 al descans!
No, no m’agradaria. Prefereixo jugar a casa, al Narcís Sala, òbviament, com toca!

aficioSuposo que content per l’equip, i també per l’afició, que avui ha tornat a donar la talla animant durant tot el partit?
Sí, ja els tocava als pobres: avui ja us tocava! Després de Barça, Gavà, Mallorca, Sabadell i Alcoià…ja tocava gaudir d’un triomf fora de casa. Un dels objectius abans del partit era barallar per guanyar per nosaltres, i també per la gent, que està molt il·lusionada.

Què t’ha semblat l’expulsió de Grima: creus que es podria haver estalviat fer aquella entrada?
No ho sé, ha estat una entrada forta i quan l’he vist ja m’imaginava que l’anava a expulsar. És com el penal: no sé si és, si no és… t’enganxa en una posició llunyana i no pots afirmar si és o no a ciència certa.

Hi havia una mica de nerviosisme abans del partit pels darrers resultats?
Nosaltres no. Home, tens una certa intranquil·litat, perquè de sobte vam trencar una dinàmica que portàvem molt positiva, però tampoc era allò normal, i de sobte et trobes en la situació en la que ens trobàvem. Així doncs, sí que hi ha una certa inquietud, però jo crec que el dia a dia i la competició és el termòmetre per saber com està l’equip, i fins al dia d’avui ha estat tranquil, generant… sabíem que era el camí que havíem de seguir, hi confiàvem, i sabíem que qualsevol dia tornaríem a guanyar. Ha estat avui, en un moment important.

Ja sé que només vols parlar de vosaltres, però avui Barça i Ontinyent han empatat, així que jornada rodona, la d’avui?
Sempre que guanyis tu… Qualsevol resultat era bo, ja que guanyés un o l’altre incrementàvem la diferencia de punts amb un, amb l’altre… en aquest cas ha hagut un empat i és una passa endavant. Ja ens tocava augmentar una mica la distància, perquè ja els vèiem venir pel darrera. Això és una marató, aquest és l’sprint final i arribàvem una mica ofegats. Miràvem cap enrere i els vèiem que venien a prop, i avui tornem a agafar aquesta frescor i una mica d’oxigen per, en aquests darrers metres, estar bé.

Avui ja heu trencat la ratxa fora de casa, ara toca tornar a guanyar a casa el proper diumenge, no?
Ostres, no paren! Gaudiu avui! Diumenge no sé què passarà, serà un partit molt difícil, un equip que s’està jugant molt… tranquil·litat, anem a intentar recuperar-nos d’aquests dos partits, veure com està la gent, i preparar el partit de diumenge amb totes les garanties, amb la intenció de guanyar, però no comencis a ficar pressió!

Sí que és positiu que no hagi fet falta que sortís Lanzarote, que tenia molèsties.
Sí. Però jo a Lanzarote el considero un jugador més de la plantilla, important, però un més. Aquest és un dels secrets d’aquest equip: Aday està molt bé, avui ho ha demostrat, Fran Piera ja s’ha recuperat, Tarradellas, Lanzarote… estem on estem per aquesta competència.

La frescor de la que parlaves abans s’ha notat en totes les línies. Avui ha estat un dia en què és difícil destacar a un sol jugador per sobre de la resta.
Sí, però quan parlava de la frescor, em referia a la frescor emocional. Els darrers resultats et contaminen una mica i em referia a aquest tipus de frescor, no pas a la física. Però és cert que el partit d’avui ens ha desgastat menys que el de diumenge passat: hem intentat tenir la pilota i no arriscar-la, i això ens anirà bé per aquest diumenge.

Per a Morales també serà important tornar a mantenir la porteria a zero?
Sí, avui és un d’aquells partits en què tot és positiu: guanyar, el goal average general per finals de temporada, deixar la porteria a zero… calia estar tranquils per trencar una mica aquella dinàmica.

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS