Els possibles rivals (i IV): Melilla

El Melilla és el segon equip del grup quart que pot arribar a fer-se amb el campionat de segona B. Els de García Tébar, que van acabar la primera volta com a campions d’hivern amb un punt d’avantatge sobre el segon, han de guanyar i esperar una ensopegada del Granada en l’última jornada per poder ser líders.

Diuen que la fe és l’últim que es perd. I això és el que deuen pensar els tècnics, jugadors i aficionats del Melilla que des de fa jornades lluiten amb el Granada per treure’ls el primer lloc a la classificació.

El Melilla es va fundar l’any 1943 i la temporada 49-50 van aconseguir pujar a segona divisió, justament el que ara tornen a buscar. Però una temporada més tard, en un desplaçament a Loja, van perdre la vida tres integrants de l’equip i poc després el Melilla va desaparèixer. No va ser fins l’any 1976 que es va fundar la Unión Deportiva Melilla com ara es coneix a l’equip.

Des de la península, a Melilla es pot arribar per mar i aire. Per mar, els vaixells surten des dels ports de Málaga i d’Almeria, mentre que si es vol anar en avió, els aeroports de Madrid, Almeria i Granada connecten amb a la ciutat autònoma.

La temporada
melillaL’equip és ara per ara segon del grup quart. Després d’haver signat una gran temporada, el Melilla va cedir la primera posició, que en l’última jornada lluitarà per recuperar. El conjunt de García Tébar ha sumat 73 punts en 37 partits, aconseguint 21 victòries, 10 empats i 6 derrotes. En l’aspecte golejador, el conjunt de la ciutat autònoma ha marcat 54 gols, i n’ha rebut 37, justament els mateixos que el Granada, el seu màxim rival en la lluita pel campionat.

estadi_alvarez_claroL’estadi
El Melilla juga com a local a l’estadi Álvarez Claro, un camp que té una capacitat de 10.000 espectadors. L’estadi, que es va inaugurar l’any 1945 és, com la resta de camps que pot visitar el Sant Andreu en aquesta fase d’ascens, de gespa natural. El Melilla no és dels equips del seu grup que millors estadístiques té com a local: si bé no ha perdut cap partit a casa i només ha encaixat 10 gols en 18 partits, el conjunt només ha guanyat 11 partits i n’ha empatat 7.

Els precedents
El Sant Andreu només s’ha vist les cares amb el Melilla en una ocasió, ben recent per cert. Va ser aquesta temporada, en la copa del Rei. Els de García Tébar van visitar el Narcís Sala en la segona ronda d’aquesta competició, i els andreuencs els van guanyar amb comoditat (3-1) amb gols de Fran Piera, Aday i Lanzarote.

Els referents
povedanoJuan Povedano és una de les cares conegudes del futbol català que aquesta temporada vesteix la samarreta del Melilla. El madrileny va jugar durant tres temporades al Lleida (una a segona A i dues a segona B). Després del seu pas per l’equip de la Terra Ferma, Povedano va marxar a la Ponferradina, d’on va passar al Melilla. El màxim golejador dels de García Tébar és Andrés Ramos, que ha aconseguit marcar 14 gols.

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS