Els possibles rivals (I): Ponferradina

Des de la web del club us volem presentar els possibles rivals del primer equip en la lluita per l’ascens a segona A. Dilluns vinent a la tarda la sort determinarà amb quin d’ells ens les haurem. El primer equip que us presentem és la Ponferradina (grup I), el primer equip en proclamar-se matemàticament campió.

La Ponferradina va ser el primer equip que es va proclamar matemàticament campió del seu grup de segona B. I ho va aconseguir sumant els tres punts al camp del Lemona quan faltaven quatre jornades per acabar la lliga. Després d’haver provat sort en les dues últimes eliminatòries d’ascens a segona A de manera consecutiva, pujar de categoria ja s’ha convertit, per ells, en una necessitat.

Més de 900 quilòmetres separen Sant Andreu de Ponferrada, o el que és el mateix, més de vuit hores de cotxe. A més d’anar en cotxe particular, també es pot arribar a la ciutat de Castella i Lleó en autocar o en tren. I per últim, també es pot arribar en avió: Iberia ofereix la ruta Barcelona-Lleó i, de la capital, hi ha trens i autocars que enllacen amb Ponferrada.

La temporada
equipEls de Lleó han fet una temporada molt regular, acumulant un total de 21 jornades sense perdre (de la 15 a la 35). Una ratxa que es va trencar just fa dues setmanes en el derbi, quan els de Granero es van enfrontar a la Deportiva y Cultural Leonesa i van caure 1-0.

A falta d’una jornada, els lleonesos acumulen 75 punts, aconseguits sumant 21 victòries, 12 empats i 4 derrotes. En l’aspecte golejador, dels de Granero han tret molt de profit dels gols que han marcat, 44, una xifra que els fa ser els menys golejadors dels quatre equips que, de moment, poden encreuar-se en el camí del Sant Andreu cap a la segona A. Per contra, la Ponferradina és el campió que menys gols ha encaixat: 20.

L’estadi
toralinLa Ponferradina juga els seus partits a l’estadi de El Toralín, que té capacitat per a 8.200 espectadors, tots ells asseguts. Inaugurat el setembre de l’any 2000, és de gespa natural. Com a local, la Ponferradina ha guanyat 12 dels 19 partits que ha disputat, n’ha empatat 6 i l’altre l’ha perdut (davant el Montañeros). Els números com a visitants també els fan ser els millors a domicili del seu grup: de 18 partits, n’han guanyat la meitat, n’han empatat sis i n’han perdut tres.

Els referents
de_paulaLa Ponferradina es va fer el passat estiu amb els serveis d’Óscar de Paula, que va jugar a primera divisió durant onze temporades amb la Real Sociedad. Nascut a Barakaldo (Biscaia), el davanter ha aconseguit onze gols durant aquesta temporada, sent el màxim anotador del conjunt de Granero, tot i que la temporada ha estat marcada per la seva intervenció d’apendicitis, que el va allunyar dels terrenys de joc. La seva capacitat rematadora s’acompanya de potència i de versatilitat.

A les files de la Ponferradina també juga un exandreuenc: David Malo. El lateral dret navarrès va arribar aquest estiu al conjunt de Ponferrada després d’estar-se les dos darreres temporades jugant amb l’Alacant on va aconseguir l’ascens a Segona A, categoria en la que va jugar un any.

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS