Els possibles rivals (II): Alcorcón

L’equip madrileny, campió del grup II, va ser el botxí de l’equip en les eliminatòries cap a segona A l’any passat, tot i que finalment es va quedar pel camí. Aquest any, després d’haver-se reforçat i d’haver estat la sensació de la copa del Rei després d’eliminar al Real Madrid, ho torna a intentar.

Després d’haver intentat pujar per primer cop a segona A la temporada passada, enguany l’Alcorcón ho torna a intentar. Tothom té ben present en el record com el conjunt madrileny, entrenat per Juan Antonio Albacete Anquela, va esvair el somni del club de pujar a la categoria de plata l’any passat, així que, en cas que la sort ens tornés a aparellar amb l’Alcorcón, la revenja estaria servida, com es diu col·loquialment.

Uns 650 quilòmetres separen Sant Andreu d’Alcorcón, és a dir, unes sis hores i mitja en cotxe. Tot i això, a Alcorcón també es pot arribar en autocar (passant primer per Madrid) o en tren o avió: fins a Madrid i des d’allà agafar el rodalies que deixa a la ciutat.

La temporada
alcorconL’Alcorcón es va proclamar campió tot just una setmana abans que el Sant Andreu. Els d’Anquela, que van acumular 17 jornades consecutives sense perdre (de la jornada 17 a la 33), han estat els protagonistes d’aquesta temporada després de guanyar al Real Madrid en la copa del Rei. Després, però, a vuitens, davant el Racing, van caure eliminats.

A falta d’una jornada, els madrilenys acumulen 73 punts, aconseguits sumant 21 victòries, 10 empats i 6 derrotes. En l’aspecte golejador, dels d’Anquela tampoc destaquen: 49 gols a favor en 37 partits. Això sí, els 26 gols en contra que han rebut els fan ser el conjunt menys golejat del seu grup.

santo_domingoL’estadi
El conjunt madrileny juga a l’estadi de Santo Domingo, inaugurat l’any 1999. De gespa natural, te capacitat per a 3.000 espectadors. Com a local, l’Alcorcón és el millor del seu grup després d’aconseguir 47 punts en 18 partits: ha guanyat 15 partits, ha empatat 2 i ha perdut dos (davant l’Atlètico de Madrid B i, el passat diumenge, davant el Leganés). Fora de casa, els madrilenys no tenen tan bons números, ja que són els cinquens millors: han sumat 26 punts en 6 triomfs, 8 empats i 4 derrotes.

Els antecedents
El Sant Andreu només s’ha enfrontat a l’Alcorcón en dues ocasions: l’anada i la tornada de les eliminatòries d’ascens a segona A de l’any passat. Al Narcís Sala, el marcador inicial no va bellugar (0-0), si bé a l’estadi de Santo Domingo el resultat final va ser de 4-2.

Els referents
ruben_sanzEl mig Rubén Sanz és, sens cap tipus de dubte, el buc insígnia de l’equip. El jugador fa ja set temporades que va aterrar a l’Alcorcón procedent del Langreo i, en tots aquests anys, ha vist créixer a l’equip per arribar a intentar lluitar per la segona A. Amb 30 anys fets fa poc, el mig ha estat uns dels titulars indiscutibles d’Anquela durant aquesta temporada, en la que ha marcat dos gols. El màxim anotador és Borja, amb 10 dianes. El davanter va arribar aquest estiu a l’Alcorcón procedent de l’Alacant, amb qui va aconseguir l’ascens a Segona A, categoria en la que va jugar una temporada.

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS