Els possibles rivals (III): Granada

El campió del grup quart és l’únic de tota la segona B que encara no està decidit. Serà aquest proper diumenge quan el Granada o el Melilla es juguin les seves opcions d’acabar líders i de ser al bombo dels campions en el sorteig del proper dilluns. El Granada és, ara per ara, el que ocupa la posició preferent.

Després de tastar la mel de la primera divisió durant 17 anys a finals dels 60 i principis dels anys 70, el Granada lluita per retornar a la divisió de plata del futbol estatal. Serà el quart cop que intentin aconseguir un ascens que se’ls ha resistit en totes les ocasions que han provat sort.

Prop de 900 quilòmetres separen Sant Andreu de Granada, unes vuit hores i mitja en cotxe. Com en les altres dues opcions que hem presentat fins ara, l’autocar, el tren i l’avió també arriben fins a la ciutat andalusa.

La temporada
granadaEl Granada ha estat durant tota la temporada flirtejant amb les primeres posicions de la taula. Els andalusos, que van començar la temporada amb Miguel Ángel Álvarez Tomé a la banqueta, van decidir canviar d’entrenador en la jornada 30 després de perdre 3-1 al camp del Marbella. Fabriciano González Penelas, conegut com a Fabri, va ocupar el seu lloc a la banqueta. Així doncs, el Granada seria l’únic dels possibles rivals de Sant Andreu que ha canviat de tècnic durant la temporada.

En el global de l’any, el Granada ha sumat 73 punts a falta d’una jornada. Han aconseguit 22 victòries, 7 empats i 8 derrotes. Són, això sí, l’equip més golejador de la categoria, amb 72 gols a favor. Per contra, no són dels menys golejats, amb 37 gols en contra.

nuevo_los_carmenesL’estadi
El Granada juga com a local al Nuevo Los Cármenes, un estadi que té una capacitat de 16.200 espectadors. L’estadi, que es va inaugurar l’any 1995, també és de gespa natural. Al seu camp, el Granada ha guanyat 15 dels 18 partits que de moment ha disputat, mentre que els altres tres els ha empatat. Juntament amb el Sant Andreu, són els únics campions que es mantenen invictes a casa. Com a visitants, els andalusos han guanyat 7 partits, han empatat 4 i han perdut 8.

Els precedents
El Sant Andreu s’ha vist les cares amb el Granada en un parell d’ocasions. Va ser durant la temporada 76/77, amb els dos equips a Segona divisió. Els andreuencs van perdre 1-0 al feu andalús, però al camp del Carrer de Santa Coloma van venjar-se amb un 1-0 a favor.

Els referents
felipe_sanchonL’ex del Figueres, el Girona i l’Hospi, Felipe Sanchón, és un dels onze jugadors del Granada que estan cedits per l’Udinese italià. El mitjapunta barceloní, que va provar sort al futbol grec les dues darreres temporades abans de tornar a la península aquest passat estiu, té facilitat pel gol. Tot i això, no és dels més golejadors del Granada (ha vist porta en quatre ocasions), un privilegi que es disputen Tariq, amb 18 gols, i Ighalo, amb 16.

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS