Natxo González: «Estic satisfet i confio que allà capgirarem l’eliminatòria»

En la roda de premsa posterior al partit contra la Ponferradina, el tècnic andreuenc afirmava que confia en els jugadors i reptava a qui fos a apostar-se alguna cosa a que el Sant Andreu passaria l’eliminatòria. A més, demanava a l’afició que tingués fe i que no es perdés el partit de tornada.

Com està el vestidor?
Una mica decebut, però ja estem pensant en el partit de tornada. Estem animats i pensem que això no s’ha acabat.

Potser, per les ocasions que heu tingut, un empat hauria estat el més just?
Sí, pot ser, però això de la justícia en el món del futbol no existeix. Crec que ha estat un partit equilibrat; hem fet un gran primer temps, hem anat de menys a més, teníem el partit calentet, i la jugada clau de la segona part ha estat l’expulsió, et quedes amb 10 quan queden 30 minuts, amb un rival com aquest i en una eliminatòria, doncs és perillós.

Ha estat rigorosa l’expulsió?
No ho sé, des de la meva posició no et sé dir.

natxoL’eliminatòria està oberta, pot passar de tot, oi?
I tant, jo i els jugadors ho tenim molt clar. Això no està sentenciat i els nostres possibilitats estan aquí.

T’esperaves aquesta rebuda de l’afició, o potser ha estat una mica per sota del que s’esperava?
No, no no. Des d’aquí donar-li les gràcies a l’afició perquè ha estat fantàstica. L’ambient que hi ha hagut ha estat fantàstic. Els demano que tinguin fe, perquè potser hauran marxat una mica pessimistes, però molt de compte amb el Sant Andreu!

Quin Sant Andreu ens trobarem la setmana vinent a Ponferrada?
Ja ho veuràs! Et trobaràs un gran Sant Andreu. L’autoconfiança no la perdem, ni molt menys. Haurem de marcar un gol, com si haguéssim empatat a zero o a un gol, així que segur que et trobaràs un gran Sant Andreu allà.

Només val guanyar…
Sí, correcte. És una final en la qual comences perdent 1-0. Per què no pots guanyar? Repto a qui sigui, a veure qui es juga alguna cosa a que el Sant Andreu passa l’eliminatòria.

S’han trobat a faltar jugades de Máyor com les que ens té acostumats en tota la temporada?
Si em dius que calia que generés sis ocasions clares, doncs sí, però això és una eliminatòria de 180 minuts, una fase d’ascens a segona A i no és fàcil. Som els dos millors equips dels dos grups i tots dos tenim punts forts i febles.

Al vestidor, què comenten els jugadors?
Doncs tenen la sensació que hem perdut, però que el rival no ha estat millor. L’únic en el que pensen els jugadors és en el partit de tornada, perquè allà farem un gol segur. Això ens dóna molta força.

natxoFins a quin punt ha condicionat al Sant Andreu que el doble pivot s’hagi carregat de targetes tan aviat?
Sempre et condiciona una mica, perquè l’àrbitre ens ha castigat molt amb targetes, l’expulsió… Clar que condiciona, has d’anar en compte. En aquests partits són moments claus, importants, detalls… que prenen gran valor. Inclús amb 10 hem tingut una pilota a la que Keko no ha arribat per poc, aquella jugada de Máyor i Keko, que li ha volgut donar i l’ha tocat malament, la falta de Keko amb gran intervenció de Mackay… amb 10 hem pogut empatar, així que no puc dir res de l’equip. Estic satisfet i confio que allà capgirarem l’eliminatòria.

Has llançat un repte i has dit que guanyareu l’eliminatòria. Per què?
Sí, per què? Per què no puc estar convençut, si al final avui la Ponferradina no ha estat superior? Ara vas al vestidor i estan fotuts, perquè han perdut, però amb la sensació que els hem tingut. Si en la jugada que ha estat decisiva… no saps què podria haver passat! El partit el teníem ben encarrilat, per tant màxima confiança perquè és el que m’ha generat aquest equip durant tot l’any i el que em continua generant.

Granero deia que ell no enfocaria el partit de tornada com una final. Com l’afronteu vosaltres?
És una final. És l’últim partit de l’eliminatòria i nosaltres l’afrontarem com una final.

Avui tornava Dani Martí, com valores el seu retorn?
Bé, sempre que tinguis a tots disponibles, doncs millor. Ha tingut la possibilitat de jugar 30 minuts que també li vindran bé.

Què se li pot dir a la gent que avui marxa capcota perquè la setmana vinent facin 900 quilòmetres per animar-vos?
Hi ha dues opcions: que tinguin fe o que no la tinguin. Els que tinguin fe vindran, i els que no es quedaran a casa. Jo des d’aquí els dic que tinguin fe, i els que no vinguin s’ho perdran… pitjor per a ells!

Parlaves fa dies del control emocional. Haver perdut avui et facilita les coses de cara al partit de tornada?
No, jo crec que no ha d’afectar. Això és el que hem de tractar. Anirem a jugar un partit en el qual començarem perdent 1-0 i l’hem de guanyar. Primer descansar i després treballar durant la setmana per guanyar. Hem vist informes del rival, vídeos… però ara ja ens hem enfrontat a ells i no som inferiors. Anirem allà sabent que començarem el partit perdent 1-0 i hem de guanyar. Tenim arguments per guanyar, ho sabem i estem convençuts.

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS