Natxo González: «L’equip mereix aquest homenatge perquè està fent una temporada fantàstica»

En la roda de premsa posterior al partit contra la Villajoyosa, el tècnic andreuenc afirmava que li sabia greu acomiadar-se de la lliga al Narcís Sala sense un triomf, tot i que també explicava que els números de l’equip a casa són fabulosos. A més, agraïa el reconeixement de l’afició a l’equip en la festa prèvia.

Empat una mica inesperat al final?
Pot passar, ens hauria agradat acomiadar-nos de la lliga a casa amb un triomf, però no ha pogut ser.

Què t’ha semblat el partit?
Bé, de tot, com sempre. Coses bones, coses pitjors… i sobretot ens ha servit per posar en pràctica algunes coses per treure conclusions, que és l’objectiu d’aquest i del partit de la setmana vinent.

No sé com estarà Máyor a Ontinyent, però arriba en un estat de forma impressionant!
Sí, això és bo! Espero que segueixi en aquesta línia, ja que és molt important que a dalt estiguis encertat.

Bonica, la festa de l’afició.
Sí, crec que l’equip mereix aquest homenatge perquè està fent una temporada fantàstica i la gent ha sabut reconèixer-ho. Això és el bonic del futbol.

banquetaEl canvi de Máyor l’has fet per evitar que es lesionés, per protegir-lo després de l’entrada que li han fet?
L’he fet una mica tard, perquè potser hauria sortit del camp amb la cama a l’espatlla. Ja havia previst alguns canvis en funció de diversos aspectes per fer i un d’ells era el de Máyor.

Fa tres o quatre jornades, quan l’equip empatava i perdia partits, et vam preguntar si veies a l’equip campió, i tu vas dir que sí, que estaves convençut. Ara ho sou. Passareu el play-off i pujareu a segona A?
[riu]. Estic convençut de les possibilitats de l’equip. Al final, jo estic amb ells en el dia a dia i em van mostrant coses. Òbviament he de ser optimista. Estic convençut que, tot i sabent de les dificultats, tindrem opcions de poder aconseguir-ho. L’objectiu és arribar preparats. Futbolísticament arribarem preparats, però en una eliminatòria l’aspecte emocional és fonamental. I això és el que més em preocupa i en el que més insistirem. Si emocionalment arribem a l’eliminatòria com hem d’arribar, estic convençut que ho aconseguirem.

Amb l’empat d’avui porteu més d’un any sense perdre a casa.
Crec que una temporada sencera sense perdre a casa és molt important, la llàstima és no haver-nos acomiadat amb un triomf. Tot i això, els números són fabulosos.

No ha notat l’equip les baixes dels laterals.
Sempre ho hem dit. El fet de ser campions és per tot això: pel treball del dia a dia i per la competència. En aquest equip som 22, tots tenen la seva capacitat d’aportar coses i ho han demostrat al llarg de l’any. Això és molt important. Arribar a aquesta eliminatòria amb tots el jugadors confiats per saber que poden estar jugant és molt important. A més, jo sempre els he dit que el play-off el jugarà el que millor arribi, no el que més minuts hagi jugat. Així que qui s’adormi ho pagarà.

Aquesta és la clau de l’èxit d’aquest equip?
Sí, insisteixo: això és un esport col·lectiu, així que la suma dels rendiments individuals és el que et fa ser més o menys fort. Si nosaltres estem a on estem, és per això.

natxoAbans comentaves que hi havia coses del teu equip que no t’havien agradat. Quines són?
Per exemple, amb deu no hem estat suficientment correctes. El partit s’havia posat per generar més opcions de gol. Hem pogut liquidar el partit, però també hem permès dues opcions a pilota aturada, que era l’única manera de que ells ens generessin perill, com així ha estat. Crec que aquest tipus de partits cal liquidar-los tenint tu la pilota i fent que ells corrin al darrera, no permetre opcions de jugades d’estratègia. A més, físicament aquest equip és molt gran i nosaltres en aquell moment teníem sobre el camp un equip bastant baixet. Crec que aquesta és una de les deficiències que podem extreure.

Tens por que aquest empat en el darrer minut pesi a l’equip en la part emocional de la que parlaves per afrontar l’eliminatòria?
No, no ho crec. Aquestes experiències ens serveixen per aprendre, per saber que amb deu hem de jugar d’una altra manera i no donar opcions al rival. Això són experiències de les que cal prendre nota i aprendre d’elles, i quan passin en un futur dir: Un en recordeu del partit contra la Villajoyosa, que es vam quedar amb 10 i vam acabar empatant? Cal treure conclusions i experiències d’aquests dos partits en els que el resultat no és important, però en una eliminatòria és fonamental.

A l’èxit del primer equip se li han sumat els ascensos de tres dels equips del futbol base.
Sí, des d’aquí felicitar-los! Tenim un munt d’equips per sota nostre amb molts nens. Estem aconseguint ascensos i això també vol dir alguna cosa, que a nivell de futbol de base cada dia s’estan fent millor les coses.

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS