De la base al primer equip

Tres jugadors del Juvenil A del club estan fent la pretemporada amb el primer equip. Un d’ells, Oliver, ja ha arribat a ser el porter suplent andreuenc, mentre que Héctor Garcia va arribar a debutar la temporada passada a Ontinyent a les acaballes de la lliga. Juntament amb Poño, tots tres busquen fer-se un forat entre els grans.

Feia anys que cap jugador del futbol de base quadribarrat arribava al primer equip. Enguany, fins a tres jugadors que s’han format a l’entitat andreuenca estan fent la pretemporada a les ordres de Natxo González. «És una bona notícia. Tant de bo puguem pujar cada any a més d’un! Ja vaig dir l’any passat que ens havíem de plantejar com a objectiu pujar cada any a dos xavals que siguin competitius. Ens queden dues fitxes lliures; cal veure com transcorre la temporada, a veure si podem comptar amb ells. Veurem què ens poden anar oferint durant la pretemporada», explica l’entrenador.
Oliver va ser el porter del Juvenil A i tercer porter del primer equip fa tot just dues temporades. El curs passat, per tal d’agafar experiència, el cos tècnic va decidir cedir-lo a un equip de tercera: el Prat. Després d’aquella experiència, Oliver torna per ser el porter suplent de Morales. «Estic content; després d’haver estat un any cedit al Prat, amb l’objectiu de tornar al club, m’ha servit per fer-me una mica més gran i estic content per tornar», explica el porter. Tot i que sap que Morales és titular indiscutible, també espera tenir la seva oportunitat: «Tant de bo mica en mica ens anem fent un forat. A veure si en la pretemporada, a base de minutets, va millorant la cosa… l’important és aprendre d’un company com Morales que t’ensenya  molt bé i estic molt content.»
juvenils_200.jpgPer la seva banda, el mig Héctor Garcia ja va debutar la temporada passada a Ontinyent. Va jugar 45 minuts, però de moment, no ha oblidat com va anar l’experiència. «La segona part que em va treure el míster vaig estar molt bé, em vaig trobar molt còmode i va ser una experiència nova i bonica. A veure si, treballant dur cada dia, hi ha sort i cau algun minutet», diu el mig, que durant la pretemporada afirma que està «aprenent i absorbint el màxim de cadascun dels companys que ja estan a dalt i son grans professionals».
Antonio Santiago, conegut com a Poño és el tercer dels jugadors que està treballant dur aquest estiu amb el primer equip. «Estic molt agraït de que ens hagin donat aquesta oportunitat de pujar i aprendre dels companys, que són molt simpàtics», diu el lateral dret, que també durant la pretemporada vol demostrar que pot fer-se un lloc a l’equip: «Ara en copa Catalunya i demés suposo que el míster ens donarà minuts per veure’ns i demés i, si ens dóna aquesta oportunitat, doncs endavant, amb tota la il·lusió!»
El treball, la clau

Si en alguna cosa coincideixen els tres és que, amb treball no hi ha res impossible. Ells han aconseguit fer la pretemporada a les ordres de Natxo González gràcies a la seva feina durant la passada temporada, i animen als seus companys a treballar dur per poder tenir una oportunitat com aquesta. «Si treballen dur diàriament, també tindran la seva oportunitat d’arribar fins», diu Héctor, i Oliver el segueix: «És complicat, però a base de treball, treball i treball no hi ha res impossible.» Per la seva banda, Poño destaca: «És una experiència bonica i el que aprens val moltíssim.»

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS