Oriol Casadevall: «L’objectiu de l’any del debut a Nacional és jugar bé»

Aquest cap de setmana arrenca la lliga Nacional i ho fa amb el debut del primer equip femení del club. El tècnic, Oriol Casadevall, comparteix amb la web oficial quines són les seves sensacions abans d’estrenar-se en aquesta nova categoria, ens explica quin és l’objectiu i ens parla de les novetats de la plantilla.

Com encareu la nova temporada amb el debut a Nacional?

Molt il·lusionats, jo el primer perquè jo també debuto a Nacional! Conec la categoria, a més tenim diverses jugadores i he vist partits, però la categoria és nova i tots estem amb moltes ganes. El fet que s’hagi quedat la majoria de la gent, la base de l’equip de l’any passat, és la continuació, a veure fins a on som capaços d’arribar.

Creus que hi ha molta diferència entre les dues categories?

Sí, el nivell és molt més fort, amb els filials del Barça i de l’Espanyol, amb gent molt jove i tècnicament molt preparada, i després els equips d’aquí de Catalunya: Girona, Lleida, Vic… que porten anys a la categoria, l’Europa també, així que sí, hi ha una diferència important.

Parlaves de l’Europa. Torna el derbi!

Sí! És un derbi femení que en aquesta categoria no s’havia produït mai. Són partits macos i esperem que això atragui una miqueta  a la gent, que l’any passat va faltar una miqueta.

Creus que engrescarà a la gent enguany el fet de rebre a equips de renom?
És el que esperem! L’any passat vam fer bon futbol, un joc atractiu i que podia divertir a la gent, però no vam acabar d’enganxar, suposo que el tema del femení segueix costant, però ara esperem que amb la nova categoria i amb els noms dels equips rivals la gent vulgui venir els diumenges a la tarda. L’any passat, quan a la copa Catalunya vam tenir l’oportunitat d’enfrontar-nos a rivals forts com Cerdanyola i Estartit els partits van tenir molt de ritme i vam jugar bé, i la veritat és que la gent que va venir va gaudir.

Com deies, moltes jugadores de l’any passat continuen. Estan preparades per fer el salt a Nacional?
Per a mi és més important que la gent conegui el sistema que no pas els noms. Penso en l’equip abans que en les individualitats. El fet que la gent conegui el sistema i la manera de jugar per a mi ja és molt important. Si a això li afegeixes que gairebé el 70% de la plantilla ja havia jugat a Nacional, però l’any passat van baixar per començar a aquest projecte, per a mi era primordial mantenir la base i reforçar-nos bé.

Què ens pots dir de les jugadores noves?

Era el perfil que buscàvem: gent jove i amb experiència en la categoria que ens aporti aquest plus per afrontar el debut. Ens hem reforçat amb una persona per línia, just el que necessitàvem, i estem molt contents amb les incorporacions.

I a més, també mireu cap a la base!
Sí, durant la temporada entrenarà amb nosaltres la Georgina, una noia de 14 anys que és del B i esperem donar-li minuts. Però amb 14 anys l’hem de cuidar, anar en comte i poquet a poquet. Jo tinc molta confiança en ella i espero poder anar donant-li minuts durant la temporada i fer-la debutar a la categoria.

sara_femenia_200Del B també ja ha pujat la Sara Nassim.
Sí, la Sara ja està del tot integrada al primer equip; l’any passat ja va pujar amb nosaltres, llàstima de la lesió que va tenir que la va apartar els darrers tres o quatre mesos.

Quin és l’objectiu de la temporada?

El primer dia d’entrenament, que és quan es fan aquelles típiques xerrades, jo els vaig dir a les noies que l’objectiu de l’any del debut a Nacional és jugar bé. Si jugar bé ens porta a lluitar pel títol, fantàstic! Si jugar bé ens porta a lluitar per evitar el descens, doncs patirem més. Ja veurem què ens marca la categoria i a on podem arribar, però el que no podem fer és canviar ni la manera, ni la filosofia, ni l’estil. Nosaltres tenim una manera de jugar i seguirem igual.

Les golejades a les que ens teníeu acostumats l’any passat s’intueixen impossibles aquest any…

Impossibles, del tot impossibles! Sempre hi ha el típic partit que podrem resoldre fàcil, però en línies generals la majoria dels partits seran costosos, caldrà treballar molt. La intensitat de l’any passat canviarà, enguany ha de ser més alta i tothom ha de ser conscient d’això.

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS