Natxo González: “Ni ens vam tornar bojos amb la ratxa negativa, ni ens hi tornarem ara”

L’entrenador basc, satisfet amb la dinàmica de l’equip, afirmava després del partit contra l’Alacant que s’ha d’estar tranquil i seguir treballant perquè encara queden 30 punts per disputar i és important anar pas a pas.

S’ha acabat patint una mica massa?

La competició no és fàcil. Sabíem el que ens tocava avui, en un terreny de joc en les condicions que estava, i bé, era un partit que sabíem que es basaria en el joc directe i les segones jugades i havíem d’intentar aprofitar algun error. Ens hem posat per davant molt d’hora i després hem pogut suportar tot aquest joc directe de l’Alacant. Els últims quinze minuts hem tingut la possibilitat de fer algun contraatac per finiquitar però òbviament els números de l’Alacant són els que són i no era fàcil.

Dani Guillén ha marxat queixant-se de l’espatlla, té algun problema o ha estat un ensurt?

Ha fet un gest estrany, però no crec que sigui res.

Creus que potser l’empat hagués estat el més just?

El futbol no és just. Si que és veritat que ells s’han acostat més a la nostra porteria i que Morales ha tingut bones intervencions. Com dic suportar tants minuts la pressió d’aquest equip no és fàcil i per tant hem tingut l’encert de posar-nos per davant i així teníem molt guanyat. L’Alacant no encaixava i estava acostumat a anar per davant, sabíem que seria un factor casi determinant. A partir d’aquí al descans hem dit que aquest ritme de tantes faltes possiblement no el suportariem i que ens havíem de deixar anar una mica. Crec que ho hem aconseguit en varies accions, però no hem aconseguit finalitzar les jugades. Indubtablement és una victòria molt important.

T’ha sorprès el canvi de l’Alacant de la primera a la segona volta?

No m’ha sorprès perquè conec bastant l’Alacant i el seu entrenador i crec que és un equip que amb tots els problemes que està tenint és molt fort. M’agradaria alabar l’equip perquè la sensació és que s’han ajuntat fent un bloc molt fort i volen respondre a nivell esportiu perquè ningú els hi pugui recriminar res. És admirable.

Heu arribat, heu marcat, heu colpejat, i després a aguantar…

Sí, la veritat és que nosaltres quan ens hem de posar el mono ens el posem. Som un equip que defensivament és molt solidari, treballador i disciplinat. En les darreres jornades només hem encaixat un gol, tenim moltes experiències, venim d’un any anterior molt important i això et dóna aquesta consolidació i aquesta solidesa per poder controlar en situacions d’aquest tipus.

Amb la combinació de resultats sou 4ts a la classificació. Què els hi has dit als jugadors?

Res. Ni ens vam tornar bojos quan vam estar tantes jornades sense guanyar ni ens tornarem bojos ara per estar quarts. Crec que és una mica el secret d’aquest equip per sortir d’una circumstància com la que vam tenir desfavorable en la primera volta. Amb uns objectius a nivell intern que ens anem marcant i complint anem fent. Queden 30 punts en joc, és important ser allà i era el que buscàvem, arribar a les últimes jornades amb possibilitats. A partir d’aquí veurem qui és més fort.

Després d’un resultat així creus que les opcions de l’Alacant segueixen?

No crec que sigui determinant. Estem acostumats a estar a quatre, cinc, sis punts i mai ens hem posat nerviosos, sabíem que arribaria el nostre moment. Òbviament avui l’Alacant era el que marcava la línia de les posicions de privilegi i si guanyàvem donàvem un pas endavant però sense més. Crec que es mantenen intactes les opcions per l’Alacant, per nosaltres i per tot el grup que estem allà dalt, que som molts i que lluitarem fins al final.

Amb aquesta victòria el Sant Andreu li diu adéu definitivament a aquest pou en el que semblava que havia caigut?

Sí, home, això ja és una anècdota. Avui els hi deia als jugadors abans del partit que pensessin en tot el que havíem patit fa tres o quatre mesos, que ho recordessin perquè ara comença a arribar el moment de la veritat i si ens enrecordem d’allò possiblement avui apretem les dents. Sabíem que era un dels moments importants del que queda de temporada i que si guanyàvem donàvem un cop sobre la taula i ens ficàvem en la lluita de ple. Per tant allò ja està oblidat, són experiències positives perquè a la llarga et donen això i sobretot saber suportar-les i no posar-te nerviós, almenys a nivell de vestuari. Nosaltres passet a passet i a treballar.

Sembla que l’equip travessa un gran moment havent assolit aquests 46 punts i la quarta plaça…

I que duri. La veritat és que el que hem aconseguit és trobar aquest estat de fluïdesa, de que tot et ve de cara i aquestes dinàmiques són importants. Ara esperem prolongar-la i l’objectiu per prolongar-la és no tornar-nos bojos, estar tranquils i saber que ens queda molt recorregut. Hem de pensar en el proper diumenge per preparar bé la setmana.

Millor entrar al play-off d’aquesta manera quedant quarts i gairebé sense avís o com la temporada passada?

No, no és decisiu. Ja hem vist l’any passat que vam quedar campions i al final no va ser decisiu. El nostre objectiu era el 4t lloc, ens fixàvem exclusivament en el 4t lloc. Òbviament si arribes ja pots mirar més amunt, tenim el líder a quatre punts, estem allà, però insisteixo, cauríem en un error si penséssim en el primer. Venim de baix, sabem el que hem patit i ja veurem. La sensació és que estem arribant bé, estem recuperant a gent molt important que hem tingut aturada durant temps, arribem frescos i en definitiva tot fa pensar que podem viure una situació de regularitat. Això no vol dir que se’t pugui obrir un forat i no sàpigues el per què. Per tant, tranquil·litat. Tenim el 4t lloc, ara anem a mirar el 3r i quan quedin quatre o cinc jornades si podem enganxar el primer doncs a per ells.

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS