Estrenem la secció d’història del club

La U.E. Sant Andreu inaugura avui una nova secció d’història dins el seu web, amb valuoses fotografies, inèdites a la xarxa, i profusió de dades sobre el passat de la nostra entitat. Més de cent anys d’història explicats cronològicament en 14 etapes diferenciades.

La secció d’història del web de la U.E. Sant Andreu ha estat coordinada per l’historiador llicenciat per la UB Jordi Petit i Gil, directiu de l’Àrea Social del Club i membre del Centre d’Estudis Ignasi Iglésias, a partir de la recerca feta pel llibre U.E. Sant Andreu 1909-2009.

La secció, que podeu trobar en una pestanya a la part superior de la pàgina, compta amb algunes fotografies recollides pel Grup de Recerca del Llibre del Centenari, format per Xavier Araguz i Boguñà, Joan Esteve Becerra i Fortes, Àngel Domingo i Villarreal, Vicenç Martínez i Calatrava, Jordi Petit i Gil, Eduardo Quintana i Ramírez, Quim Terrè i Ponsà, que es podran consultar a internet per primer cop.

En el transcurs de la recerca històrica per l’elaboració de la secció, la redacció del web de la U.E. Sant Andreu ha fet a més una troballa destacable, una de les fotografies més antigues de la pràctica del futbol a Catalunya, i la més antiga coneguda d’un equip de futbol a Sant Andreu de Palomar.

La fotografia del FC Escocès de 1900, ha estat cedida amablement per, Susannah Maria Zillah Warner (Nee Girvan) néta australiana de George Girvan, un dels pioners del futbol a Catalunya,  arran de la recerca feta per la redacció del web de la U.E. Sant Andreu.

George Girvan fou jugador del FC Escocès, originalment FC Sant Andreu, fins novembre de 1900, quan es dissolgué ja que diversos dels seus jugadors s’integraren a altres equips de la ciutat com l’Hispània, el Català o el FC Barcelona.

Aquest equip, format per treballadors escocesos de la fàbrica de filatures de la Fabra i Coats, és el primer club de futbol del que és té constància a Sant Andreu de Palomar.

Precisament, l’andreuenc  George Girvan fou el primer golejador de la història del FC Barcelona en competició oficial, a la Copa Macaya de 1901.

Esperem que gaudiu d’aquesta secció.

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS