El Femení A fuig del descens directe

El Sant Andreu es va assegurar aquest diumenge acabar la temporada fora de les tres places que porten a perdre la categoria de forma directa, amb una victòria de mèrit davant l’Espanyol B. La cirereta seria descartar qualsevol possibilitat de descens compensat, guanyant la darrera jornada.

Esquivades les tres places que conduïen sense remei a tercera, l’equip quedaria amb la classificació actual a expenses d’algun descens compensat, si baixés algun català de primera, i en funció del que dictés la Federació Espanyola, que els darrers anys ha modificat diversos cops el sistema de competició als despatxos.

Ara mateix l’Estartit és 4 punts per sobre del descens, a manca de 5 jornades, i ho té a mà per seguir a primera, però seria ideal guanyar el proper partit fora de casa per mirar d’arribar a la desena posició, que garantiria que en cas de desastre a l’Estartit, es mantindria la categoria igualment.

El Sant Andreu se la jugava aquestes darreres jornades i no està fallant.
El primer equip femení és l’equip sènior que ens representa en una categoria més alta al futbol espanyol, pel que la dificultat de les seves rivals dóna molt de mèrit a unes jugadores que s’han sabut sobreposar a una temporada complicada per escapar finalment del descens directe, a falta d’una jornada.

Arribava l’equip als tres últims partits només un punt per sobre de l’Europa i 2 per sobre del Vilafranca, tercer i segon per la cua, trepitjant-li els talons i amenaçant d’enfonsar-lo en zona maleïda, les noies havien doncs de superar una gran pressió si se’n volien sortir.

I vaja com ho han fet. La setmana passada van guanyar a Girona, a camp d’un dels favorits a l’ascens, i ahir a tot un Espanyol, planter d’un dels clàssics del futbol femení, un rival terrible en temporades i partits anteriors.
Això ha fet que la darrera jornada resulti del tot inútil pels seus perseguidors, i fins i tot doni a l’equip l’opció de, en l’últim partit, avançar encara un o dos llocs per esquivar qualsevol descens compensat.

Diumenge, l’equip va fer pinya. A la primera part va tocar defensar fort, intentar aturar les espanyolistes i mirar de mica en mica anar avançant posicions, un gol avançat un primer temps molt treballat va permetre arribar al descans amb avantatge.

A la segona, l’equip va sortir amb molta força, decidit a sentenciar l’encontre, i amb l’expulsió de la portera visitant i el segon gol es va poder viure un final de partit més tranquil.

Aquesta setmana s’haurà d’anar a Cerdanyola a fer tot el possible per no dependre de tercers, i rematar una temporada molt dura i amb molta feina de les noies.

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS