Torna David Cárdenas, central de l’ascens a 2a B

Un dels defenses d’aquell equip històric, del que bona part dels seus integrants ha arribat al futbol professional, torna al Narcís Sala. Titular llavors tot i la seva joventut, ara és un jugador amb experiència a 2aB i un dels jugadors amateurs més destacats del país, puntal de la Selecció Amateur.

David Cárdenas i Trias, Barcelona 02/02/1985, va ocupar plaça de sub-23 en aquell primer Sant Andreu de Natxo González que va aconseguir l’ascens el 2008. El de l’Eixample va coincidir amb Fran Grima, Marcos o Eloi, a banda dels Lanzarote, Luso o Fran Piera…

Format al planter, a la Fundació Ferran Martorell, va passar pel futbol base de l’Atlètico de Madrid, però va haver de marxar al Santboià per jugar a Segona B. Amb el Santboià va aconseguir un altre ascens a la categoria i ha estat 4 temporades defensant els vermells, sempre titular, amb un curs a Segona B i aquest darrer a prop del play off d’ascens.

Si el 2008 era un jugador jove que prometia, ara és un central expert, fins al punt que ha disputat la fase estatal de la Copa de les Regions de la UEFA, de la que Catalunya s’ha proclamat campiona per primer cop en la seva història.

Aquest torneig serveix per destacar aquells jugadors amateurs que apunten alt de cara a fer el salt al professionalisme, per tal que els equips es fixin en ells i puguin aconseguir bons contractes.
El Sant Andreu ha seguit amb atenció aquesta selecció, que reuneix els millors jugadors catalans no professionals, i per la que van passar en el seu moment talents com Marcos.

Enguany s’ha de disputar la fase internacional d’aquesta competició, però Cárdenas ja ha fet el salt a la Segona B, i la seva progressió no s’atura. La seva polivalència, podent jugar també de lateral o inclús avançar la seva posició al mig del camp, és un altre dels factors que l’avalen.

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS