Derbi per començar la Copa Catalunya

Diumenge a les 19h es disputa el primer partit oficial de la temporada, tot un derbi del poble de Sant Andreu de Palomar entre l’equip de la muntanya i l’equip de la plana, Muntanyesa – U.E. Sant Andreu al Municipal de Nou Barris, primer derbi oficial de la història entre els dos clubs.

Partit històric el d’aquest diumenge al Municipal de Nou Barris. Per primera vegada en competició oficial s’enfronten Muntanyesa i Sant Andreu. La U.E. Sant Andreu amb els seus 103 anys d’existència mai s’ha trobat amb l’altre clàssic de l’antic poble de Sant Andreu de Palomar en competició.

La Muntanyesa, amb 85 anys d’història, del 1927, mai havia arribat tan amunt com les darreres temporades, ni la U.E. Sant Andreu prou avall com perquè s’enfrontessin en campionat de Lliga.

Fins el 1940 que es va suprimir el Campionat de Catalunya, el Sant Andreu sempre va ser en una categoria superior, pel que mai es va creuar amb la Muntanyesa en competició catalana.

Amb la desaparició del Campionat de Catalunya i l’imposició de les competicions estatals, la U.E. Sant Andreu mai ha baixat de la primera categoria territorial, mentre la Monta mai havia arribat a aquesta primera categoria territorial fins l’ascens del 2004, i fins el 2010 no va trepitjar la Tercera, estant aquests anys el Sant Andreu sempre almenys una categoria per sobre, ja fos a Tercera o a Segona B.

No havent coincidit en competició de lliga, ni estatal ni nacional, en 103 anys, la única competició possible per trobar-se era la Copa Catalunya, i el dia ha arribat.

La Monta s’ho mereixia pels darrers anys de bon futbol al districte de Nou Barris, i el poble de Sant Andreu de Palomar s’ho mereixia per homenatjar el gran moment del seu futbol de base i la gran tradició futbolística i esportiva d’un poble que vol estar a primera, però que mentrestant gaudeix del futbol formatiu i de l’esport de veritat.

I la Copa de Catalunya, hereva de la tradició del Campionat de Catalunya que ja es jugava 28 anys abans que existís el campionat estatal, és l’escenari ideal.

Dos clàssics del futbol català, en un derbi que la història els devia.

No te’l perdis!


www.btvnoticies.cat

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS