El Sant Andreu amb les Seleccions Catalanes

Aquest dilluns a les 19h el President Manuel Camino signa al Palau de la Generalitat el conveni de col·laboració amb la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes. Un acte presidit per Artur Mas amb els clubs catalans de 1a, 2a A i 2a B.

La U.E. Sant Andreu dóna suport a les Seleccions Catalanes, entenent que serien beneficioses pels esportistes catalans, i les joves promeses del nostre club, ja que facilitarien la participació dels esportistes de casa nostra en competicions internacionals.

La participació de les seleccions catalanes en totes les categories del futbol internacional permetria a molts més joves del país i del club competir internacionalment i augmentar el seu nivell i per tant les seves oportunitats de futur, que ara es veuen molt restringides pel gran filtratge que suposen les seleccions a nivell de tot l’estat.

El percentatge de joves de tot l’estat espanyol que poden arribar a competir internacionalment és molt petit si ho comparem amb d’altres estats de mida més reduïda, la gran majoria dels europeus. Una solució per donar cabuda a més esportistes i a diferents sensibilitats dins d’un mateix estat és seguir l’exemple del que ja fan altres.

A Europa en tenim nombrosos, en futbol els més coneguts són els britànics, amb Escòcia, Gal•les, Irlanda del Nord i Anglaterra, però és que la Gran Bretanya permet competir fins a 12 seleccions més que configuren el seu territori. Des de la llunyana Illa de Montserrat o algunes illes del Canal de la Mànega com Guernsey o Jersey tenen facilitats per competir en l’esport que ho desitgin internacionalment, com la recentment reconeguda Gibraltar per la FIFA.

Hi ha més casos al nostre continent, com el danès, amb les Illes Feroe, Grenlàndia i Dinamarca, o el dels Països Baixos on competeixen separadament Holanda i diverses illes de les Antilles malgrat formar part del mateix estat, fins i tot França té seleccions a algunes illes de territoris d’ultramar.
A altres continents i esports tenim el basquet nord-americà amb Puerto Rico i els Estats Units, Macau o Hong Kong a la Xina.

En general, tants exemples mostren que la creació de seleccions esportives nacionals no va lligada a les fronteres estatals sinó a qüestions de sensibilitat democràtica amb els diversos territoris i amb la possibilitat de facilitar als seus esportistes el participar en competicions internacionals, pel que la U.E. Sant Andreu és totalment partidària que en tots aquells esports on sigui possible configurar seleccions catalanes això sigui reconegut per tots els estaments, ja que suposaria una gran ajuda pels nostres jugadors.

Tots els jugadors del club que actualment estan essent convocats per disputar els tornejos autonòmics de seleccions, estarien ara mateix disputant partits contra rivals de tot Europa, amb el que això suposaria pel seu aprenentatge, promoció i desenvolupament, mentre no hem tingut cap jugador convocat amb la selecció estatal.

Per tot això, pensem que com a club que es preocupa de la formació de joves jugadors, no podem fer més que treballar en la direcció de possibilitar que el màxim d’ells tinguin la oportunitat de disputar competicions internacionals, i no podem fer més que donar tot el nostre suport a la creació de seleccions catalanes.

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS