El Sant Andreu s’ha classificat per a la final de la Copa RFEF de la millor manera, tornant a guanyar el seu rival i aquest cop fora de casa. Els gols de Quim Araujo i Xavi Boniquet, tots dos a la segona part, han certificat el passi a una final històrica. El rival serà La Hoya Lorca, provisionalment el 4 i el 18 d’abril.

Ha costat mesos d’esforç, treball i partits entre setmana, però el premi ha arribat aquesta nit des de Tenerife amb la possibilitat de jugar una final al Narcís Sala. Lluny de conservadurismes, l’equip ha sortit a la gespa de la Ciudad Deportiva de Geneto-Los Baldíos a sentenciar l’eliminatòria, i ha topat amb el porter Ángel al llarg de la primera part. L’empat sense gols al descans donava l’oportunitat de matar el rival en el moment que s’aconseguís marcar, i dos gols en cinc minuts han fet baixar els braços a l’equip tinerfeny.

El partit ha començat amb arribades constants a totes dues àrees. Tots dos equips alternaven les aproximacions a la porteria contraria, si bé era el Sant Andreu qui ho feia amb més perill. Primer Josu, al 10′, i després Edgar, al 15′, obligaven el porter Ángel a intervenir per evitar el gol. Quim Araujo sí ho aconseguia aprofitant una passada d’Aitor, però la jugada ja estava invalidada per fora de joc. Una acció que deu minuts més tard s’ha repetit, aquest cop en posició més discutible, i que li ha costat la groga a Edgar, que era qui rematava a gol.

Els locals també han avisat de manera clara. Ho han fet al minut 24 quan Jairo, des de l’interior de la petita, rematava a la dreta de Morales una centrada perillosa d’Alexander. Però per clara l’ocasió de la que ha disposat tot seguit Edgar, que ha vist com Ángel li desviava la pilota quan es disposava a resoldre l’u contra u amb el porter. John, en segona instància, ha recollit la pilota i ha enviat la rematada per sobre la porteria illenca.

Abans del descans, la nota negativa del partit. Sergio Gómez ha notat problemes musculars i ha hagut de deixar el seu lloc a Jorge Muñoz, que veia groga abans de trepitjar la gespa per entrar al terreny de joc sense l’autorització del col·legiat. L’àrbitre tinerfeny ha allargat fins a cinc minuts la primera part.

La primera acció de perill del segon període ha trigat onze minuts en arribar. La protagonitzava Quim Araujo, completant una bona triangulació amb Josu i Edgar. El mateix Edgar, en el 64′, deixava la pilota per la incorporació de Xapi Arnau, que ha rematat fregant el pal. El gol estava molt a prop, i s’ensumava quan la tocava un recent incorporat Xavi Boniquet, que amb el seu canvi de ritme marejava la defensa local. D’una acció del de Terrassa ha arribat el primer gol. Quim Araujo ha recollit la passada de Boniquet, ha retallat, i ha batut Ángel per posar coll avall l’eliminatòria i fer el seu novè gol en aquesta competició.

El Tenerife B ha fet llavors dos canvis, però ja era tard i novament Boniquet, en una acció de persistència, ha posat el definitiu 0 a 2 que deixava les coses impossibles pels canaris, que pràcticament s’han rendit reconeixent la superioritat quadribarrada en la nit d’avui i en el global de l’eliminatòria.

Era qüestió només que passessin els minuts, estava tot dat i beneït. Quan l’àrbitre ha fet sonar el xiulet els jugadors s’han agrupat en una pinya sobre la gespa per celebrar que, amb tot mereixement, el Sant Andreu ja és a la final i tindrà l’opció de guanyar un títol aquesta temporada, amb tot el que això comporta. Les dates estan encara per confirmar, però l’anada es disputarà a Lorca dimecres 3 o dijous 4 d’abril, mentre que la tornada serà al Narcís Sala el dimecres 17 o el dijous 18.

CD Tenerife B 0 (0)

UE Sant Andreu 2 (4)

CD Tenerife B: Ángel, Josito, Franco (Papa 80′), Jorge, Kevin, Jordan, Omar, Alexander (Chirri 67′), Jairo, Jefte i Nano (Saúl 67′).

UE Sant Andreu: Morales, Xapi Arnau, Dídac, Cárdenas, Rubén, Gómez (Jorge Muñoz 38′), Aitor, Josu, John (Boniquet 59′), Quim Araujo i Edgar (Marc Mas 76′).

Gols: 0-1 Quim Araujo (65′), 0-2 Boniquet (71′).

Àrbitre: Franco Galván, del col·legi tinerfeny. Ha mostrat la groga als locals Kevin, Jorge i Alexander, i als visitants Edgar, Quim Araujo, Jorge Muñoz i Aitor.

Fotos: Julio Escobar – Tiembla Heliodoro.

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS