Dues temporades d’objectius complerts amb escreix

Amb la marxa de Piti Belmonte del Sant Andreu es tanca una etapa de dos anys en que han passat moltes coses, des de la construcció d’un equip totalment nou fins a la brillant consecució del primer títol estatal en 104 anys d’història del club.

L’entrenador vallesà arribava al Narcís Sala el 17 de juny de 2011, després de ser l’entrenador revulsiu que va salvava del descens el Sant Cristòbal de Primera Catalana. Aquella temporada a l’equip egarenc i mitja com a jugador-entrenador a la Gramenet era tota la seva trajectòria a les banquetes. Un fet que en cap moment va ser un inconvenient perquè fitxés pel Sant Andreu.

Piti aterrava a un club en ple procés de canvi, des de la llotja fins al terreny de joc. Només cinc jugadors de l’època Natxo González continuaven a l’equip quadribarrat (Morales, Moyano, Enric Tarrés, Luis Blanco i Llobet). Amb 15 fitxatges i poc temps de preparació, l’equip va acusar en les primeres jornades la falta d’acoplament, va sumar només 2 punts dels primers 12 possibles i va caure eliminat de la Copa del Rei.

La reacció va ser ràpida, i a mida que els jugadors s’anaven coneixent més les coses van començar a funcionar. L’equip va encadenar set jornades consecutives sumant, amb cinc victòries i dos empats. Aquesta dinàmica va impulsar el Sant Andreu fins a la sisena plaça i el va fer mantenir-se tota la temporada en la primera meitat de la taula.

Al mercat d’hivern es van incorporar tres jugadors més, entre ells Edgar, i amb un equip completament nou es va aconseguir la permanència matemàtica la jornada 35, tancant la lliga en desena posició. Tocava començar a moure peces de cara la següent temporada. Arribarien onze cares noves durant l’estiu i es mantindrien deu jugadors respecte l’any anterior.

L’inici de lliga seria completament diferent al d’un any abans. El Sant Andreu començava encadenant sis jornades consecutives sumant. La primera ensopegada no arribava fins la jornada 7, contra l’Ontinyent. El club s’havia inscrit per disputar la Copa RFEF i per aquestes dates s’havia de disputar la primera eliminatòria, contra La Pobla de Mafumet. Una ronda que es va superar amb patiment però que va restar a la lliga, on només es sumaria 1 punt de 12 possibles.

Amb el primer tram de dos partits per setmana superat, l’equip tornava a recuperar el camí de la victòria i sumava els següents 10 punts de 12 en joc. Paral·lelament s’anava avançant a la Copa RFEF, eliminant un equip com el Logroñés i aconseguint una valuosa victòria en un estadi mític com Las Gaunas.

L’inici de 2013 va ser inmillorable. El Sant Andreu es va convertir en el millor equip del nou any, comptant tots els seus partits del mes de gener per victòries i igualant uns números que no es donaven des del Sant Andreu campió de lliga del 2010. A banda, l’equip es reforçava amb l’arribada de Boniquet, Marc Mas i Serramitja.

A la Copa Federació el Villarrobledo i la Peña Sport de Tafalla van ser les següents víctimes, amb còmodes victòries en els partits d’anada al Narcís Sala i molt de patiment en els partits de tornada lluny de Sant Andreu. A la lliga l’estadi es va convertir en un fortí: es va aconseguir encadenar una volta sencera sense encaixar cap gol a casa, sumant 29 dels 33 punts que hi havia en joc, i acumulant set victòries seguides davant l’afició.

Arribava llavors el tram decisiu i determinant per poder alçar la Copa RFEF, les semifinals contra el Tenerife B i la final contra La Hoya Lorca. Tots quatre partits, anades i tornades, es van saldar amb victòria quadribarrada. L’ambició no tenia límits, l’equip guanyava per primera vegada una copa al Narcís Sala i de retruc aconseguia el primer títol estatal en la història del club. Una fita celebrada amb una gran rua pels carrers del poble.

El gran esforç realitzat va passar factura a nivell físic i l’equip va arribar sense forces al tram final de la lliga. En les darreres deu jornades es van sumar tres victòries, tres empats i cinc derrotes, un balanç que allunyava les aspiracions de play-off. Eren 54 partits a les cames i tot i així es va poder acabar en una setena posició que tot indica que donarà accés a la Copa del Rei. Una competició en la qual l’equip participarà sota les ordres d’un nou entrenador.

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS