Catalunya i la Xina, més a prop

Aquest migdia s’ha fet al Narcís Sala la Inauguració de l’Associació per a la Promoció Esportiva i Cultural entre les dues nacions. La integració de la comunitat xinesa en la societat catalana és el principal objectiu amb el que neix aquesta nova plataforma.

I un dels eixos principals serà el Sant Andreu i el seu futbol base. El president del club, Manuel Camino, ha volgut obrir les portes del futbol formatiu a nens i nenes xinesos. Es tracta d’una manera de fomentar les relacions i la integració de totes dues comunitats, tant entre els més petits com entre els pares.

La Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Maite Fandos, ha volgut agraïr aquesta iniciativa del Sant Andreu i també tota la tasca d’integració que es duu a terme, perquè tal i com ha afirmat “l’esport serveix per fer lligams entre cultures”.

També s’han mostrat molt contents amb la inauguració el president de l’Associació, Sr. Minkang Zhou, la Sra. Weimei Ye, presidenta executiva de l’associació, el Sr. Shengwu Qu, cònsol general de la República Popular de la Xina a Barcelona i la Sra. Jianping Hu, presidenta de l’Associació de Dones Xineses de Catalunya.

Tot seguit s’ha fet una demostració de cultura popular, primer amb la dansa del lleó per part xinesa i després amb una ballada de sardanes a càrrec de la colla Xàlgida, i l’actuació castellera de la Jove de Barcelona.

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS