El femení mereix sumar contra l’Espanyol

Després del període nadalenc, el femení A de la Unió Esportiva Sant Andreu rebia al Narcis Sala un Espanyol que venia d’empatar contra el Barça i que es presentava amb una dinàmica positiva i amb tot el talent que té un filial d’un equip de Superlliga.

Un partit en general competit i igualat, en què les andreuenques mitjançant un desplegament físic i tàctic impressionants aconseguien crear molts dubtes en la zona de creació d’un conjunt blanc-i-blau que els primers 45 minuts va veure com les coses no anaven a ser fàcils al camp d’un Sant Andreu que havia sortit al terreny de joc molt orgullós i amb molta personalitat.

Els primers 25 minuts van ser molt intensos. L’Espanyol -sorprès- no aconseguia contactar amb claredat amb les seves jugadores d’atac i intentaven mitjançant el joc directe sorprendre a una línia defensiva quadribarrada molt ordenada. Així doncs, les primeres ocasions van ser locals gràcies a recuperacions a camp contrari i rapides transicions buscant a l’espai a les jugadores locals amb més velocitat.
A la sortida d’una falta lateral Júlia Jarque amb un excepcional llançament directe posava l’1-0 al marcador, una pilota que es colava per l’escaire d’un conjunt perico. Un marcador que certificava la dificultat del partit. Les diferències a la classificació no es veien al terreny de joc.

Abans del descans el conjunt visitant en una rapida transició -en què la defensa andreuenca no va estar del tot ajustada- va posar l’empat, just un minut després d’una ocasió que Núria Vila estavella la pilota al travesser. Una jugada en què el bot de la pilota sobre la línia de gol augmentava la polèmica d’un partit dur i molt competit, del possible 2-0 es passava a l’1-1 i així es marxava al descans.

La segona part va seguir amb una tònica molt semblant, però la factura física començava a pesar i els espais no es defensaven igual per part del conjunt local, tot i això, l’Espanyol no acabava de crear ocasions clares i dipositava totes les seves opcions ofensives a certes individualitats a càrrec del seu extrem esquerre, Andrea Granados, i la pivot Chama, que es posava l’equip a l’esquena al migcamp periquito posant, a diferència de la primera part, bastant més futbol a la zona de creació visitant. Aquest perill es veu reflectit al marcador on als vols del minut 80. La mateixa Andrea Granados va posar l’1-2. En una molt bona jugada personal, aconseguia batre Natàlia López que havia entrat en substitució de Sonia Llop lesionada a la mà al primer minut de partit.

A partir d’aquí, més fe que futbol d’un conjunt andreuenc que va tractar d’aprofitar les substitucions i l’aportació de centímetres en atac amb Michelle i Claudia al terreny de joc. Al final, la sort semblava somriure per fi al conjunt local amb un penal a favor a les acaballes del mateix provocat per Carla Sagré. Ella mateixa va efectuar el llançament que li surt desviat i desaprofita l’oportunitat de posar el 2-2 al marcador i donar-li justícia al matx.

Una derrota dolorosa, una més, després d’haver estat competint de tu a tu contra un molt bon equip com l’Espanyol. L’equip continua sense obtenir la seva merescuda recompensa en forma de punts. Tot i això, acabada la primera volta, les sensacions són molt positives per encarar un tram de lliga, en què l’equip, si segueix amb aquest nivell, obtindrà el merescut premi de la salvació.

UE Sant Andreu: Sonia Llop, Clara, Julia, Gemma, Eybis, Mariona, Carla Sagré, Marta, Núria, Laia, i Yannira. També van jugar Alba, Natàlia, Michelle, Anna i Clàudia.

RCD Espanyol: Ari, Laia, Bácter, Moyano, Mireia, Chama, Altmann, Barni, Ainhoa, Laura i Andrea Granado També van jugar Paula Bolta, Yasmina Ferrero, Ángela i Ari Forment.

Àrbitre: Juan Carlos Blasco Pastor, de la delegació d’ El Baix Llobregat. Va amonestar Eybis i Núria, del Sant Andreu; i Mónica Bácter i Paula Bolta, del Sant Andreu.

Gols: 1-0, Júlia (28’). 1-1, Laura (36’). 1-2, Andrea Granados (78’)

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS