Esforç sense recompensa

Semblava que la victòria de diumenge passat contra l’Elx (3-0) havia servit per posar fi a la fuita de punts al Narcís Sala, però en el segon partit consecutiu a casa, el Nàstic de Tarragona s’ha endut avui la victòria (0-1) i torna a deixar el conjunt andreuenc profundament decebut.

L’equip de Rubén García ha fet un excel·lent partit contra el líder, però un cop més tots els factors els ha tingut en contra. Els tarragonins han fet prou amb un gol de David Rocha, al quart d’hora, per sentenciar un partit en què al Sant Andreu l’han tornat a anul·lar un gol per un més que rigorós fóra de joc (40’) i en què ha reclamat dos penals (33’ i 78’) que l’àrbitre no ha volgut assenyalar.

La derrota deixa un mal sabor de boca perquè els andreuencs han competit fins al final i bona mostra és que al descompte, el seu porter Reina ha tret una mà espectacular en una gran rematada de Xavi Jiménez. L’equip haurà de reaccionar lluny del Narcís Sala. Ara, té dos enfrontaments seguits: El Vila-real i l’Hospitalet. Pel partit contra el conjunt groguenc, Rubén García perd Carroza, Víctor i Lucas, els tres han vist la cinquena groga.

El partit ha començat amb el Sant Andreu portant la iniciativa de joc i tenint la pilota. El Nàstic -històricament sempre havia tingut problemes per guanyar al Narcís Sala- s’ha conformat en defensar i buscar la sort en algun contracop. El partit ha avançat d’aquesta manera amb dos equips molt ben plantats i molt desgast físic, fins que al minut 14’ David Rocha ha fet un xut aparentment innocu (des de fóra de l’àrea) que a la llarga ha estat decisiu. La pilota després de tocar lleugerament en un defensa ha botat just davant de Morales, fent-li un estrany i introduint-se a la xarxa. Un gol maleït que ha posat un guió al partit que aquesta temporada ja comença a ser habitual (Lleida, Reus i Balears, en els seus partits al Narcís Sala, també es van avançar en la primera aproximació) i fatídic pels andreuencs. Tot i això, els de Rubén han merescut empatar abans del descans però dues decisions arbitrals difícils de justificar ho han impedit. Als 34’, Cristian Lixandru no ha volgut interpretar com a penal unes mans d’un jugador del Nàstic dintre de l’àrea que han desviat per complet un bon llançament de Bruno; i als 40’, ha anul·lat per fóra de joc (no existeix la infracció) un gol que ha arribat després d’una falta llançada per Ton Alcover en què l’àrbitre ha interpretat que els Viale han moletat el porter del Nàstic. Dues errades que com acostuma a passar aquesta temporada han anat a parar al bàndol quadribarrat. El 0-1 ha estat un càstig excessiu per un Sant Andreu que també ha tingut l’empat en una bona jugada de Bruno però el seu xut l’ha tret inextremis Reina amb una molt bona mà.

A la represa, els tarragonins han sabut contemporitzar i tots els intents de l’equip de Rubén (ha canviat el sistema per jugar amb dues puntes) han resultat infructuosos. Morales s’ha refet de la jugada del 0-1 en una miraculosa doble intervenció en dues rematades de Rocha i Marcos a peu de canó (85’). Ha estat l’única arribada d’un Nàstic que en els últims minuts ha patit de valent per conservar el marcador. Als 78 minuts, de nou el col·legiat s’ha desentès d’una caiguda de Guzmán dintre de l’àrea -el Sant Andreu és l’únic equip del grup al qual no l’han assenyalat cap penal a favor- i en temps de descompte Reina ha volat per ficar una mà impossible en una rematada d’esquena a porteria de Xavi Jiménez. Era l’empat, en una jugada en la qual el mateix Morales ha pujat a l’àrea per rematar. Al final, la derrota s’ha consumat. Fa més líder el Nàstic i frena en sec un Sant Andreu que mereix molt més.

UE SANT ANDREU: Morales, Llamas (Puerto 55’), Manu Viale (Nuha 60’), Lucas Viale, Jilmar, Carroza, Ton Alcover, Ibon Guitérrez (Xavi Jiménez 82’), Guzmán, Víctor i Bruno.

GIMNÀSTIC DE TARRAGONA: Reina, Gerard Valentín, Xisco Campos, Pedro Martí, Mossa, Manolo Martínez, Rocha, Luismi (Jean Luc 79’), Lago Júnior (Xavi Molina 88’), Rayco (Cristóbal 65’) i Marcos.

ÀRBITRE: Cristian Lixandreu. Va ensenyar targetes grogues a Ibon (35’), Juanma Viale (38’), Carroza (57’), Bruno (71’), Víctor (88’) i Lucas Viale (89’), del Sant Andreu; i David Rocha (60’), Cristóbal (80’) i Manolo Martínez (87’), del Nàstic.

GOLS: 0-1 David Rocha (14′).

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS