Miguel Álvarez: “La millor manera és tractar de jugar bé al futbol”

Només fa tres dies que és l’entrenador del Sant Andreu, però han estat tan intensos que sembla que faci tres mesos que Miguel Álvarez estigui al capdavant dels andreuencs. Un càrrec que afronta amb il·lusió i responsabilitat, dues paraules que són dogma de fe per a un tècnic que confia plenament en una plantilla i uns jugadors que l’han rebut amb els braços oberts. Demà a València, s’inicia un nou cicle.

– Que significa haver fitxat pel Sant Andreu?

“Un repte i una responsabilitat molt gran. L’afronto amb tota la il·lusió del món. Vinc a un club històric que amb l’arribada dels nous propietaris aquest estiu ha fet un pas endavant important en l’àmbit professional. La situació de l’equip, quant a resultats, no és bona però si vinc, és perquè estic convençut que revertirem la situació i ho tirarem endavant.”

– Com ha vist la plantilla?

“Només he fet quatre sessions de treball i la resposta dels jugadors, pel que fa al treball, ha estat sensacional. La predisposició i l’actitud de l’equip és magnifica. Sóc conscient, però que això sempre acostuma a passar quan arriba un entrenador nou. És normal que tothom vulgui agradar. El meu objectiu és que aquest treball, aquesta actitud i aquesta predisposició es vegi reflectida en els partits. Vivim de la competició no dels entrenaments.”

– Necessitaran molt de temps els jugadors per adaptar-s’hi al que vostè vol?

“Fer-se càrrec d’un equip al mes de febrer sempre és complicat. Ho és per mi, però també per al grup. I més quan ets el tercer entrenador en una mateixa temporada. Podem lamentar-nos però ens equivocaríem. Hem tractat de preparar el partit contra el València de la millor manera possible i espero que les quatre coses en les quals hem insistit molt es vegin plasmades al terreny de joc. En la situació que he descrit no és fàcil introduir molts conceptes nous. He tractat d’explicar als jugadors que ara, el més important, és que tots que han de donar el millor de cadascú perquè el col·lectiu sigui fort. Aquesta ha de ser ara la principal clau. Ens hi juguem molt en cada partit, per ser forts hem d’estar units.”

– Mentalment té molta feina per fer?

“En aquest sentit, hem de treballar amb la gent que menys presència ha tingut. A la plantilla, hi ha jugadors que ens poden aportar moltes coses. La victòria diumenge contra l’Hèrcules ens ha reforçat, però som conscients que la moral del col·lectiu encara ha de pujar més i després, de manera individual, hem de tractar de recuperar a la gent que està participant menys. Aquí tothom és necessari i tots tindran minuts. Els he dit que per mi tots són importants. Com a entrenador mai he cregut en un jugador sinó en una plantilla. El futbol és un esport col·lectiu. Una de les meves funcions és intentar que la gent tingui la ment clara. Tothom si treballa fort, tindrà la seva oportunitat. Això no és com comença és com acaba. Ara, la gent està molt il·lusionada perquè veu que pot tenir la seva oportunitat i aquesta flama hem de tractar de tenir-la sempre encesa.”

– Per últim, coneix aquest camp com a rival. Que em diu de l’afició andreuenca?

“Com a rival he vingut moltes vegades al Narcís Sala. És una afició a la qual li agrada molt el futbol, un camp mític, molt bonic. A més, a diferència d’altres anys té una superfície de gespa artificial de nova generació que et permet fer un futbol associatiu i bonic per la grada. Encara que estiguem molt ofegats pels resultats, el millor camí per escalar posicions és tractar de jugar bé a futbol i hi ha matèria per això. Si volem que la gent vingui a veure’ns, els hem d’oferir una aposta atractiva. Hem de treballar amb aquest convenciment. És una afició molt sàvia i per poc que li donem, estaran amb nosaltres, estic segur; com també tinc clar que són conscients de la situació que travessem i que en aquests moments difícils estaran amb nosaltres. Els necessitem”

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS