Manuel Camino: “El dèficit del club serà de 0”

El nou president del club, Manuel Camino Martínez, ha aclarit en la seva presentació que el més important, ara per ara, és la supervivència del club i, en aquest sentit, apunta que “no es gastarà ni un euro més del que tinguem, encara que això suposi ser austers”. Així mateix, ha assegurat que el pressupost de la temporada 2015-16 del primer equip serà “força baix” i que els jugadors “no cobraran tant com abans”. Camino, a més, ha volgut agrair la feina feta per l’ex màxima accionista del club, Dinorah Santa Ana, i el fet que li hagi ofert la opció preferent de recompra del club. El president ha comunicat que l’antiga propietària del club ha venut les accions per “motius personals” i afirma no saber quines eren les seves intencions en quant al futur de l’entitat.

El president reconeix que durant la seva anterior etapa com a màxim mandatari de l’entitat va “cometre errades” i ha demanat disculpes, centrant el seu perdó, sobretot, en el futbol base, de qui diu que “va acabar pagant plats trencats”. Camino afirma que aquesta situació es revertirà i que el 80% dels esforços d’aquest nou mandat estaran destinats, precisament, en la cantera andreuenca, la qual vol convertir en “la millor de tot Catalunya”. La propera temporada, a més, l’entitat estrenarà una escola de futbol dedicada als més petits. En quant als seus futurs moviments, el president assegura que seguirà atentament la campanya de captació de socis i manifesta que la seva intenció és recuperar la botiga oficial del club i augmentar els ingressos; una de les seves mesures serà la de recuperar la publicitat. D’altra banda, també vol contactar amb un dels “mecenes del club”, Joan Gaspart, per tal de recuperar patrimoni.

En l’àmbit esportiu, Camino avala la contractació de Manolo Márquez com a ou entrenador del primer equip. El president, a més, ha desvelat que, un cop finalitzada la seva etapa a l’Espanyol B, ja es va voler contractar al tècnic barceloní. Camino i Márquez s’han reunit, ara per ara, poc, però la intenció de Camino és que tingui un paper fonamental al futbol base de l’equip. Malgrat tot, assevera que ell, com a president, no ha “d’interferir a la planificació esportiva ni a les negociacions de les noves incorporacions”, tot i que assegura que els nous jugadors “hauran de lluitar al màxim si volen vestir la samarreta quadribarrada”. Per a aquest mandat, Camino recuperarà la seva anterior junta i la intentarà ampliar. El president assumeix el repte de tornar l’equip a categories superiors però sense un període de temps determinat.

Ja en termes econòmics, Manuel Camino ha explicat que la situació del club és molt complicada per culpa de la sanció econòmica imposada per la Seguretat Social. Segons el president, aquesta multa ascendeix a “pràcticament 500.000€” i la qualifica de “totalment injusta”, ja que únicament s’ha imposat a 5 clubs centenaris i catalans com a resultat d’una investigació molt més àmplia i que, un cop sancionada l’entitat, va finalitzar. Per aquest motiu, afirma que aquesta sentència s’ha impugnat i el judici corresponent es celebrarà el febrer del proper any 2016. En quant a la resta del deute, el president ha aclarit que els rumors que asseguraven que aquest pujava a més de 7’5 milions d’euros són falsos; ha aclarit que es tractava de pèrdues acumulades que no es deuen a ningú i la major part de les quals ja han estat sanejades. A més, Camino també ha admès que la anterior junta directiva, encapçalada per Dinorah Santa Ana, ja es va encarregar d’una part del deute que tenia l’entitat.

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS