El millor derbi de Barcelona torna 8 temporades després

Al futbol català, en el benentès de les categories modestes del futbol estatal, hi ha rivalitats històriques, vibrants i que aconsegueixen mobilitzar força quantitat d’aficionats malgrat tractar-se de divisions que no tenen tant atractiu o tant públic com la Primera Divisió: Sabadell i Terrassa, Manlleu i Vic, i així fins a una casuística força extensa. En aquest cas, a Barcelona, el derbi per excel·lència és, sens dubte, el que enfronta quadribarrats i escapulats, andreuencs contra graciencs: el UE Sant Andreu – CE Europa.

En una prèvia totalment dedicada als més aferrats al poble i a l’entitat de Sant Andreu, la temporada 2007/08 va ser la darrera vegada on trobem un precedent a la Tercera Divisió, obviant els enfrontament a la Copa Catalunya o al Torneig d’Històrics. Noms com Manu Lanzarote, Dani Martí o Eloi Fontanella eren, aleshores, els que destacaven en aquest derbi que el Sant Andreu va guanyar tant al Narcís Sala (3-0) com al Nou Sardenya. Aquest apassionant duel s’ha disputat en 71 ocasions de forma oficial, amb un balanç de 24 triomfs andreuencs, 17 empats i 30 victòries escapulades.

Aquesta temporada en concret, ambdós equips arriben a aquesta confrontació amb dues ratxes totalment oposades: mentre que els homes de Manolo Márquez han sumat 1 únic punt dels darrers 12, ocupant la 12ª posició a la taula amb 8 punts, l’equip dirigit per Albert Poch es troba 8è a la classificació amb 11, en un bon moment de la temporada que els ha portat a sumar 8 dels últims 12. Per a aquest matx, el tècnic quadribarrat recupera David Payán. Poch, per la seva banda, només tindrà la baixa de Javi Iglesias, sancionat.

Aprofitant l’avinentesa, recordem que els aficionats andreuencs estaran situats al gol nord de l’estadi, amb l’accés a la cruïlla entre el carrer Sardenya i el carrer de les Camèlies. A més, en aquest espai s’habilitaran lavabos mòbils i un bar específic i únic pels seguidors de la UE Sant Andreu. Aclarim, a més, que les entrades anticipades dels socis són intransferibles, ja que per entrar al camp s’haurà de presentar el carnet de soci i l’entrada, que està degudament numerada i identificada amb el número de soci corresponent.

Foto: La pinya andreuenca celebra un gol en el primer derbi de la temporada contra el CE Júpiter | Judit Andreu

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS