La Unió Esportiva Sant Andreu arran de la investidura de Carles Puigdemont i el futur de l’esport català

Ahir 10 de gener de 2016 el Parlament de Catalunya va escollir al senyor Carles Puigdemont com a Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya. En el seu discurs va expressar la voluntat de culminar la constitució d’una República Catalana en un termini no superior a 18 mesos. És per això que la Unió Esportiva Sant Andreu, entitat esportiva centenària i que vesteix amb orgull els colors de la senyera quadribarrada, vol expressar les següents consideracions:

En primer lloc, felicitar al senyor Carles Puigdemont per haver estat investit 130è president de la Generalitat de Catalunya, i alhora encoratjar-lo a materialitzar els seus compromisos assumits anit al Parlament.

En segon lloc volem manifestar la nostra disposició per a treballar des d’ara mateix en la constitució de la República Catalana, concretament en l’àmbit de la competició i la pràctica esportiva. En aquest sentit emplacem a la Secretaria General de l’Esport i a la Unió de Federacions Esportives de Catalunya a convocar una reunió plenària amb tots els clubs del país amb l’objectiu d’organitzar el sistema de competició del futur Estat.

La Unió Esportiva Sant Andreu considera que hem d’adoptar un sistema de lligues catalanes pròpies format per tots els clubs del territori català per tal que siguin el màxim de competitives. Volem adreçar un missatge a tots els clubs professionals, però especialment pel seu ressò internacional al FC Barcelona i el RCD Espanyol, a prendre un compromís públic de participar en les futures lligues catalanes. Creiem que la seva participació és indispensable per assegurar la qualitat i transcendència de les nostres competicions.

Atesa la importància del procés polític que suposa constituir un Estat, cal reforçar-lo des de tots els àmbits possibles. L’esport i el futbol poden ser un gran aliat a nivell de divulgació exterior, per això cal que tothom prioritzi el bé comú, per sobre de l’interès particular. Un gran país com Catalunya ha de tenir unes lligues a la seva alçada.

Finalment fem una crida a tots els clubs esportius catalans a sumar-se a aquesta iniciativa.

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS