Aida García ”El nostre objectiu és regenerar la secció femenina”

Aida García i Sara Mérida expliquen el seu projecte pel femení de la UE Sant Andreu

Parlem amb Aida Garcia, entrenadora del primer equip de la UE Sant Andreu sobre l’actualitat de l’equip femení quadribarrat i també amb la seva segona entrenadora, Sara Mérida, que ens explica com ha estat la pretemporada i com han afectat les lesions durant la preparació física de l’equip.

[PREGUNTA] Com et trobes l’equip quan arribes després de tots els canvis al femení?

[AIDA GARCÍA] Quan vaig arribar a l’equip la situació era delicada. Van ser molts canvis constants i vam haver d’implementar una filosofia diferent a la qual hi havia. Amb tot, avui dia  estic contenta perquè hem aconseguit juntar en un mateix vestidor molta qualitat humana i el grup que tenim està carregat d’il·lusió per fer una bona temporada

[P] Quin és l’objectiu principal que us heu marcat?

[AG] L’objectiu principal que ens vam marcar quan vam arribar és molt clar. Volem regenerar la secció femenina del club que, en temps passats, va ser una de les més importants de Catalunya. Volem que el Sant Andreu sigui l’equip que triïn per seguir-se formant. Així mateix, considerem que l’educació és un pilar bàsic a l’hora de formar a les jugadores i per tant, tenim clar quins són els valors que volem transmetre, tant des de les sessions d’entrenament com des del club.

[P] A què pot aspirar aquest equip?

[AG] No ens hem marcat un objectiu principal concret. Volem treballar el dia a dia i al final de temporada estarem allà on el treball ens porti. Comencem la setmana concentrades en el partit que tindrem el següent cap de setmana i les sessions s’encaren al partit més immediat. De fet, tenim un equip capacitat en aconseguir qualsevol tipus d’objectiu, sempre dependrà del treball que realitzin. Durant la pretemporada hem seguit el mateix camí i, com més creguin les jugadores en sí mateixes i més treballin, més objectius s’aconseguiran.

[P] Com ha afectat a l’equip la primera derrota  de la temporada?

[AG] La primera derrota ens la prenem com a un toc d’atenció i ens ensenya que no hi ha res fet, que un equip que vol aspirar a tot ha de treballar dur fins al final per poder tenir els resultats que es busquin. Qualsevol pèrdua d’atenció o la mateixa apatia en un partit ens pot passar factura. Tot i això, no ens passem la setmana lamentant-nos, ens ho prenem com a un toc d’atenció i haurem de corregir errors per seguir endavant en el nostre camí. Som un equip i com a tal, hem de seguir creixent, creient i sumant totes juntes cada dia. Aquest equip té molt potencial per ensenyar.

 

captura-de-pantalla-2016-09-22-a-las-15-22-45

[P] Com es gestiona un equip amb tantes baixes?

[SARA MÉRIDA] Quan et trobes amb tantes baixes, l’equip ha d’implicar-se encara més, i elles han estat capaces de fer-ho. Amb les lesionades tenim un pla específic perquè es puguin recuperar de la millor manera possible i sí que és possible que alguna jugadora hagi de jugar en una posició que no estigui tan acostumada a fer-ho i de fet, ho han sabut fer. El més important no és recuperar-les ràpidament, sinó de la millor manera possible perquè l’equip compti amb totes les seves jugadores disponibles per competir.

[P] Quins objectius us heu marcat personalment tant tu com l’Aída Garcia?

[SM] Des d’un punt de vista més general, tant l’Aída com jo tenim l’objectiu, la motivació i sobretot, la il·lusió de poder fer créixer aquesta secció dins del Sant Andreu. Això comporta dur a terme una bona temporada tant amb el primer equip com amb el juvenil cadet.

Centrant-nos en el primer equip, no ens hem volgut marcar un objectiu a llarg termini i és per això que treballem el dia a dia perquè l’equip pugui absorbir els conceptes tàctics i poder realitzar un bon joc col·lectiu des de la millora individual de cada jugadora.

Fotografies: Pedro Salado – UE Sant Andreu

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS