Derbi d’alt voltatge al Nou Sardenya

Xoc de dinàmiques en el derbi entre el Sant Andreu i l’Europa d’aquest diumenge (12h). Els andreuencs es desplacen al Nou Sardenya amb l’únic objectiu de sumar els tres punts per defensar la quarta plaça, mentre que els graciencs necessiten guanyar per sortir de la zona de descens i per trencar la mala dinàmica que arrosseguen des de l’inici de la temporada.

Com un embaràs. Després de nou mesos d’espera des del darrer derbi (28 de febrer de 2016) demà el Sant Andreu i l’Europa es tornaran a veure les cares. El Nou Sardenya serà l’escenari d’un partit apassionant entre dos equips que hi arriben en dinàmiques totalment oposades. Però ja se sap que en aquest tipus de duels normalment els resultats anteriors no compten i qui controla millor les emocions sol emportar-se el gat a l’aigua.

El Sant Andreu arriba com a quart classificat amb 24 punts i necessita sumar la tercera victòria consecutiva per refermar la posició a la classificació, atès que l’alè dels perseguidors està al clatell de l’equip d’Azparren. Per la seva banda, l’Europa va caure a la divuitena posició, en zona de descens, la darrera jornada: 11 punts i només dues victòries en 15 jornades defineixen el mal inici de temporada del conjunt escapulat, que a més ha viscut un canvi a la banqueta.

El derbi a les banquetes

Precisament serà un derbi que també es viurà intensament a les banquetes en el retrobament de Mikel Azparren i Joan Esteva. En roda de premsa després del triomf contra el Santfeliuenc FC, Azparren es va mostrar “agraït” a Esteva per haver comptat amb ell quan l’entrenador barceloní va arribar al Sant Andreu després de la marxa de Manolo Márquez la temporada passada.

Azparren sap què significa el derbi contra l’Europa pels andreuencs, i Esteva va dir en la seva presentació que portava “l’Europa al cor” des del seu pas per les categories inferiors escapulades. Així doncs, els dos entrenadors també viuran el derbi d’una manera especial.

La Junta no anirà a la llotja

Malgrat la decisió del CE Europa de cobrar 10 euros per entrada als socis de la UE Sant Andreu, igual que la temporada passada s’espera un desplaçament massiu d’aficionats quadribarrats i un gran ambient a la graderia andreuenca.

La Junta Directiva, en solidaritat amb els aficionats, també pagarà el preu de l’entrada al Nou Sardenya i no ocuparà els seus seients a la llotja.

Precedents

La temporada passada es van registrar dos empats (0-0 al Nou Sardenya i 1-1 al Narcís Sala). Va ser l’any del retorn del derbi, que s’havia disputat per última vegada la temporada 2007/2008, atès que el Sant Andreu va ascendir a Segona Divisió B. Aquella temporada, el Sant Andreu va imposar-se per la mínima (0-1) a Gràcia i va golejar (3-0) com a local. En aquest període de temps hi ha hagut alguns enfrontaments al Torneig d’Històrics i a la Copa Catalunya.El Sant Andreu domina el balanç total amb 36 triomfs contra els graciencs, que s’han imposat en 34 encontres. Les taules s’han signat en 18 ocasions.

Al Nou Sardenya, el balanç és de 23 victòries locals, 8 empats i 13 triomfs del Sant Andreu. Ara bé, les darreres cinc visites s’han saldat amb tres victòries andreuenques i dos empats, i l’última derrota (1-0) es remunta a la temporada 2000/2001.

Baixes

El Sant Andreu tindrà les baixes de Luismi Gracia i Joel Armengol per lesió, però Azparren recupera Dani Guerrero després de complir un partit de sanció.

L’Europa no podrà comptar amb Rojas, Javi Navarro ni Joel Marín, per sanció, però recupera Gonzalo després de complir cicle de targetes la darrera jornada. Esteva té els dubtes del porter Moha, Fer, Abel Rita i Reverter, a la infermeria, i segurament podrà comptar amb el capità Àlex Cano. A més, aquesta setmana els escapulats han incorporat Gueri, migcampista provinent del Cerdanyola.

CE EUROPA – UE SANT ANDREU

Competició: Jornada 16 de la Tercera Divisió (Grup V)
Horari: diumenge 20 de novembre, a les 12h
Estadi: Nou Sardenya
Arbitratge: Òscar Carballo Vázquez (del. Barcelona), assistit per Enric Bureu Méndez (Barcelona) i Anael Ruiz Díaz (Barcelona)
Seguiment: @uesantandreu, Ràdio Trinijove i BTV

Fotografia: Dani Guerrero, amb l’afició al fons, en el derbi de la temporada passada. | Judit Andreu – UESA

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS