Yannick Llaugé ”L’objectiu és sortir cada diumenge a guanyar el partit”

Yannick Llaugé és l’entrenador del juvenil cadet femení de l’entitat quadribarrada des de l’agost del 2016. Quan va rebre la trucada del club no s’ho va pensar dues vegades i va acceptar el repte d’entrenar a l’equip que es troba a primera divisió. Actualment el Sant Andreu ha jugat vuit jornades, aconseguint tres victòries – totes elles com a visitants – dos empats i tres derrotes, fet que l’ha deixat en la vuitena posició. L’equip, format per gent jove que aspira a estar algun dia defensant la samarreta del primer equip, es troba en creixement, després d’assolir l’ascens la passada temporada en vèncer al play off al Santa Eugènia per un global de 5-2

Com s’ha adaptat l’equip a una categoria nova i exigent?

Valoro positivament aquestes primeres jornades perquè som un equip que tot just acaba d’aconseguir l’ascens des de Segona Divisió. Ens hem reforçat, però tot i això encara necessitaríem una mica més de recanvis perquè a vegades els partits se’ns fan una mica llargs. Tot i això, estic satisfet del rendiment de l’equip, ens trobem en la zona alta de la lliga i, tot i que penso que la lliga serà molt apretada, no hauríem de patir per assolir el nostre objectiu de la permanència.

Pel que fa al ritme de competició, sí que hi ha un gran canvi entre la categoria on ens trobàvem l’any passat i aquesta però hem aconseguit arribar a un nivell apropiat per a les exigències d’aquesta competició.

L’equip puntua més com a visitant que com a local, per què?

Fora de casa hem aconseguit actualment nou dels onze punts que té l’equip. El que hem estat treballant fins ara és la intensitat i el Narcís Sala és un dels camps més grans que ens podem trobar a la nostra lliga. Per tant, aquestes dimensions ens exigeixen moltíssim més fons físic i això implica que, tenint un joc tan intens, hàgim de guanyar més en resistència. Fins que no assolim aquest objectiu, els partits se’ns seguiran fent llargs.

Tot i això, quan hem jugat al Narcís Sala hem fet sempre bones primeres parts però per contra, durant les segones meitats dels partits la fatiga apareix i ens costa molt més mantenir el ritme intens que és el que ens agrada.

img_5206

Et preocupa que es doni aquesta situació?

No em preocupa per les alçades de temporada on ens trobem. El més important fins ara era assolir els conceptes que hem estat treballant com l’amplitud, el joc col·lectiu, la intensitat… i les noies ho han fet a la perfecció. Ara haurem de seguir treballant per assolir més fons físic i ser un equip competitiu des del primer minut fins al xiulet final de l’àrbitre.

Si t’hi fixes, els camps on hem aconseguit els tres punts són terrenys de joc amb dimensions més aviat petites que ens permeten treballar molt intensament i recuperar ràpidament la pilota per tornar a atacar.

Després de vuit jornades, cap a on ha de mirar l’equip?

A part de la permanència que ens ha marcat com a objectiu el club, nosaltres no ens marquem fites. Des del vestidor volem guanyar tots els partits i els plantegem perquè així sigui. L’objectiu és sortir cada diumenge a guanyar i al final de temporada veurem on acabem per fer tot tipus de valoracions.

Laia Parera sembla ser una fixe a la Selecció Sub16, com ho valores?

De cara a l’equip és un orgull tenir una jugadora que pot competir amb les millors jugadores de Catalunya. Això hauria de ser un punt de reforç més per al club i que s’atreveixi a invertir en el femení perquè sempre és important veure com jugadores de la teva entitat et representen en aquestes categories. A més, és important intentar crear una escola femenina que sigui potent perquè vegin el Sant Andreu com a referència del futbol femení. Que Laia Parera estigui a la Selecció Sub16 ja és un gran pas endavant que, de ben segur, el Sant Andreu en sortirà beneficiat.

img_5155

Fotos: Pedro Salado – UE Sant Andreu

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS