Celebrada la Junta General Ordinària

Aquest dilluns s’ha celebrat la Junta General Ordinària d’Accionistes de la UE Sant Andreu a l’Escola Manyanet Jesús, Maria i Josep.

En primer lloc, s’ha ratificat la constitució i celebració de la pròpia trobada i l’ordre del dia, que contemplava l’aprovació dels comptes anuals i els precs i preguntes dels accionistes, a més de la ratificació final de l’acta. També s’ha presentat la nova Junta Directiva de l’entitat.

DISCURS DE CAMINO

El president del Club, Manuel Camino, ha obert la Junta General Ordinària agraint l’assistència dels senyors accionistes. Ha explicat que la intenció del Club era celebrar una Assemblea, tal i com es va comprometre a finals de la temporada passada, i la pròpia Junta General Ordinària a l’octubre, però que això no va ser possible perquè algú que formava part del club van formatejar els ordinadors i va fer desaparèixer la comptabilitat del Sant Andreu.

“Es va donar la paradoxa que els mateixos que van esborrar els comptes exigien que s’expliquessin, sabent que no es podia fer“, ha remarcat. Tot i això, el Club no descarta convocar-la en un futur. Camino ha agraït “la feina llarga i minuciosa” de l’assessor financer, Ramon Cortés, per reconstruir els comptes de l’entitat.

Camino ha demanat que “tothom remi en la mateixa direcció perquè el Sant Andreu tingui un futur prometedor” i ha assegurat que té dos objectius principals: consolidar, protegir i blindar la UE Sant Andreu en tots els àmbits i fer un club sostenible econòmicament, esportivament i socialment.

PRESENTACIÓ I APROVACIÓ DELS COMPTES ANUALS

El deute total exigible de la UE Sant Andreu s’ha xifrat en 857.000 euros. D’aquesta quantitat, les partides més importants són 150.000, que es deuen a Hisenda, i 430.000 corresponents a la Seguretat Social, una sanció que Camino ha considerat “injusta i arbitrària” perquè només va afectar a cinc clubs catalans dels 30.000 de tot l’Estat espanyol. Respecte al deute amb Hisenda, Camino ha explicat que correspon a gestors anteriors del Club, “que van presentar beneficis quan en realitat hi havia pèrdues”.

En resposta a la pregunta del soci i accionista Jorge Pérez per la manera d’abordar aquests pagaments, el vicepresident Xavier Casas ha explicat que s’està negociant un pla de pagaments dels deutes amb l’Agència Tributària i la Seguretat Social, i Camino ha afirmat que està disposat a aportar una propietat privada com a aval per facilitar un pagament a llarg termini d’aquests deutes.

Pel que fa al dèficit anual, ha estat de 107.244,09 euros. Camino ha lamentat que “el dèficit anual d’un club és més o menys l’import de subvenció que cobren altres”, i ha argumentat que s’estan buscant nous ingressos i s’està racionalitzant la despesa. Tot i això, el Club va tancar l’exercici a 30 de juny de 2016 amb 324.203,24 euros de beneficis, atès que Camino va condonar un deute a la UE Sant Andreu.

Els comptes anuals i la distribució del resultat perquè es destini a compensar deutes anteriors s’han aprovat amb 508.506 accions a favor, 18 abstencions i 2 en contra.

ALTRES QÜESTIONS

A la pregunta del soci i accionista Jorge Pérez sobre la renovació del conveni amb l’Ajuntament de Barcelona per la concessió de la gestió de les instal·lacions actuals de la UE Sant Andreu i del Narcís Sala, el president ha subratllat que quan s’acordi el pla de pagaments amb la Seguretat Social es renovarà aquest conveni, i ha revelat que un extreballador del Club va enviar una carta als partits polítics per demanar que el Sant Andreu deixés de gestionar tant el Narcís Sala com el Municipal AISS.

A la pregunta del soci i accionista Jorge Pérez sobre el fet que els entrenadors de la UE Sant Andreu estiguin assegurats, Casas ha manifestat que el Club “compleix absolutament amb la normativa actual després del darrer canvi” i que s’està adequant a la situació actual.

A la pregunta del soci i accionista Víctor Gómez sobre els grafits pintats la darrera setmana al Narcís Sala, Camino ha considerat que els que no són de temàtica futbolística o andreuenca són”un nyap integral” i ha assegurat que “es valora substituir-los per altres més adients”. El directiu de l’àrea social Jesús Manzano ha comentat que el Club valora recollir la sensibilitat dels aficionats i que s’està treballant en una alternativa per solucionar-ho després de les festes nadalenques.

A la pregunta del soci i accionista Jorge Pérez sobre el fet que l’Ajuntament no subvencioni el Sant Andreu perquè aculli nens en risc de pobresa al futbol base, Camino ha criticat que “ho estan fent malament, haurien de subvencionar el nen i que els pares paguessin per la feina feta pels entrenadors i l’estructura del futbol base, i no pas pagar res als clubs com fan ara”. A curt termini es planteja la possibilitat de becar nens amb necessitats econòmiques.

Camino també ha explicat que el Club està treballant per incorporar un patrocinador per la samarreta a curt termini com a part de l’estratègia per augmentar els ingressos de l’entitat.

El director esportiu, Àlex Redondo, ha avançat que durant aquest mes “hi pot haver alguna entrada i alguna sortida de la plantilla” i ha afegit que l’objectiu del primer equip és competir per les places de promoció i que cap jugador ha rebut ofertes per marxar.

El soci i accionista Francesc Vives, ha felicitat al Club, als coordinadors del futbol base i als entrenadors “per la gestió que s’està fent del futbol base, és un motiu per estar tots contents”, en referència als bons resultats i a les classificacions dels equips andreuencs.

Finalment, la Junta General Ordinària s’ha clos amb les notes de l’himne de la UE Sant Andreu.

Fotografia: La nova Junta Directiva ha presidit la Junta General Ordinària d’Accionistes. | Roger Graells – UESA

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS