Acord entre la UE Sant Andreu i la UAB

Les estudiants nord-americanes que practiquin soccer podran entrenar amb el primer equip de l’entitat

El Sant Andreu i la Universitat Autònoma de Barcelona, a través del director del Màster Internacional de Paisatge i Patrimoni Urbà, Francesc Muñoz,  han arribat a un acord de col·laboració mitjançant el qual, totes aquelles estudiants nord-americanes que es trobin cursant els seus estudis a la UAB podran entrenar amb el primer equip de l’entitat.

Aquest acord va lligat al projecte de pràctica esportiva d’estudiants nord-americanes a Barcelona. De moment, ja s’hi han sumat tres jugadores del soccer americà que compaginaran els estudis al matí amb els entrenaments a la tarda durant tres dies a la setmana, amb l’equip que dirigeix l’Aida Garcia.

El directiu responsable del futbol femení, Xavi Casas, veu amb bons ulls aquests tipus d’acord: ”Ens ajudaran a promocionar el futbol femení i a entendre el funcionament del mateix esport a un país diferent”. Amb tot, Casas també deixa la porta oberta perquè en un futur hi hagi intercanvis de jugadores ”És un primer pas perquè jugadores nostres puguin gaudir d’algun campus a les universitats dels Estats Units”.

Qui també valora de manera molt positiva aquest acord és l’Aida Garcia, actual entrenadora del primer equip quadribarrat: ”És molt bo que puguin venir jugadores nord-americanes a entrenar amb nosaltres perquè servirà per intercanviar experiències amb les nostres jugadores”. De la mateixa manera, Aida Garcia és conscient de la diferència actual entre el futbol femení al nostre país i del soccer americà: ”Les jugadores nord-americanes podran conèixer un futbol femení que es practica més com a hobbie que no com a feina professional, perquè aquí es prioritzen altres obligacions al no tenir les mateixes sortides que existeixen al seu país”.

D’aquesta manera, les jugadores nord-americanes podran experimentar una nova manera d’entendre el futbol  lluny del seu país, mentre que les actuals jugadores de la plantilla andreuenca podran comptar amb la companyia de jugadores semi-professionals.

Fotografia: UE Sant Andreu

Més en

Felipe Sá, velocitat i màgia a la banda

Premsa17 de juny de 2018

Comença la campanya de socis 2018/2019!

Premsa16 de juny de 2018

Méndez, Alfred, Priego i Alberto, baixes confirmades

Premsa16 de juny de 2018

Carlos Martínez torna al Narcís Sala

Premsa15 de juny de 2018