Gerard Lucas: “Volem tenir un filial competitiu i en una categoria més alta”

Gerard Lucas és l’entrenador del CE Districte 030, el filial de la UE Sant Andreu des del passat juny. L’equip vesteix la quadribarrada i competeix al Narcís Sala. Actualment és el líder del Grup IV de Tercera Catalana amb 41 punts: tretze victòries, dos empats i només quatre derrotes, amb 71 gols a favor i 35 en contra. L’objectiu a aquestes alçades és acabar primer per ascendir directament a Segona Catalana. A més, Lucas és coordinador de l’Escoleta del futbol base andreuenc i de l’Infantil B.

El Districte 030 acaba de patir una derrota després de deu jornades sense perdre. L’equip continua líder i confia en oblidar aviat la relliscada i recuperar sensacions. En un despatx del Narcís Sala, parlem amb en Gerard Lucas sobre la feina que duen a terme amb el filial. Ascendir de categoria és l’objectiu per créixer i continuar formant jugadors en un futur immediat.

L’equip ha encaixat una derrota després de set victòries seguides i deu jornades d’imbatibilitat.
La derrota és puntual, teníem moltes baixes entre lesionats i jugadors que no van poder venir per motius laborals, sempre hi ha partits accidentals. Aquest cap de setmana a casa esperem refer-nos tornant a guanyar al Narcís Sala al Vilassar de Mar, un equip complicat que proposa bon futbol. Confio en què el grup segueixi a per totes.

A més de ser líders, el Districte 030 ha marcat 71 gols. Com s’explica?
A més de ser un bon bloc, l’equip té tres davanters (Dani Aznar, 20 gols; Damián Obispo, 19 gols; Kevin Carralero, 12 gols) que són molt resolutius i per la categoria et diria que són els tres millors davanters que podem tenir. Quan un partit està travat en qualsevol acció pot néixer un gol. Som capaços de fer molts gols sense jugar bé en alguns partits.

El Districte 030 celebra una de les victòries d’aquesta temporada.

Com a filial del Sant Andreu, quina és la tasca del Districte 030?
La idea és anar ascendint categories perquè els juvenils puguin tenir una altra sortida si no arriben en un primer moment al primer equip. Alguns jugadors entrenen amb el primer equip, i sempre és una possibilitat que puguin estar a disposició de Mikel Azparren. Volem tenir un filial competitiu i en una categoria més alta.

La pòlvora i el Narcís Sala són les millors armes del Districte 030. El balanç defensiu, l’aspecte a millorar

Competiu al Narcís Sala, que per dimensions és el camp més gran de la categoria. Això també explica aquests números?
Es nota molt perquè quan juguem fora els camps són més petits i tant els rivals com el públic apreta molt. Aquí al Narcís Sala els espais es noten molt i amb davanters ràpids destrosses defenses. Realment és un avantatge.

El Districte 030 ha sumat nou victòries com a local i només ha cedit un empat, precisament contra el segon classificat de la competició. A més, el Narcís Sala ha vist 50 dels 71 gols del filial.

Què pot millorar l’equip de cara a la segona volta?
Sobretot l’aspecte defensiu. Som dels equips que més gols hem encaixat. També és veritat que estem jugant sense centrals naturals, són migcentres que actuen de defenses. Si arribés un central seria la cirereta, l’estem buscant.

Quants juvenils hi ha de la temporada passada?
Tres, i a més tenim jugadors que van acabar de juvenils fa dos o tres anys. Aproximadament un terç de l’equip han jugat al futbol base andreuenc durant molts anys.

Quan et van oferir entrenar el filial?
L’any passat entrenava el Districte 030 quan encara no era filial del Sant Andreu, i alhora era coordinador de l’Escoleta. Em van oferir entrenar l’equip per segona temporada, amb una part de jugadors de la temporada passada, exjuvenils i futbolistes que han passat pel futbol base del Sant Andreu.

L’ascens de categoria és l’objectiu del filial andreunc

Golcat.com

A més, també ets coordinador de l’Escolta del Sant Andreu i de l’Infantil B. Ho pots compaginar?
Sí, amb el Districte 030 entrenem tres dies a la setmana, que per la categoria està bé. Vam començar sent 25 jugadors en plantilla i ara som 20. Compagino aquestes sessions amb les de l’Infantil B, i al cap de setmana també amb els partits dels dos equips.

L’objectiu des del principi de la temporada era l’ascens?
Pel nivell de la plantilla, sí. No tant per l’ascens directe, però sí per competir per les places. Tal com estem ara mateix, evidentment sí és el nostre objectiu.

Això suposa una pressió per tu?
Sí… és una pressió i alhora un repte il·lusionant. La temporada passada no teníem l’objectiu d’ascendir. A més els jugadors són els que et marquen on estaràs. A nivell de grup es porten tots molt bé i hem agafat una bona dinàmica. En algun partit que no hem estat tant bé hem acabat guanyant. Si tens jugadors molt bons sempre ajuda, al final els que juguen són ells.

Al Districte 030 li espera una segona volta apassionant en què haurà de defensar el liderat a base de més treball i més victòries. En Gerard és optimista i confia en les possibilitats de l’equip, que si manté l’eficàcia golejadora i millora els registres defensius pot completar una gran temporada.

Fotografies: UE Sant Andreu

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS