Mariona Masferrer ”És un luxe poder lluitar per una samarreta que m’estimo”

Avui encetem una nova secció d’entrevistes. Aquest cop però, relacionades amb les jugadores de l’UE Sant Andreu femení. La primera protagonista que us presentem és la capitana del primer equip. Mariona Masferrer (Barcelona, 11/02/1986) ha defensat les samarretes del FC Barcelona, la PB Anguera, l’UE Sant Andreu i fins i tot l’AD Son Sardina balear. Actualment torna a defensar la samarreta quadribarrada i assegura que el Sant Andreu és la seva segona casa.

Quina ha estat la teva trajectòria fins a arribar al Sant Andreu?

Vaig començar a jugar a futbol al FC Barcelona quan tenia 12 anys i m’hi vaig quedar fins als 18. Llavors, vaig anar a jugar a la PB Anguera, on vaig militar fins a l’any 2009, quan el Sant Andreu va fitxar el nostre entrenador, l’Oriol Casadevall. Aquell any vam arribar amb ell per iniciar un projecte al club quadribarrat que, en el meu cas, encara dura. Entremig, vaig anar a viure a Mallorca on vaig jugar amb l’AD Son Sardina durant una temporada.

Com van ser els teus inicis al futbol femení?

Abans d’iniciar-me en el futbol vaig dedicar-me quatre anys a l’atletisme, a l’Agrupació Atlètica Catalunya. Eren pocs els equips de futbol que disposaven de secció femenina a la ciutat de Barcelona i no era fàcil trobar un lloc on practicar-lo. El FC Barcelona va donar l’oportunitat de practicar aquest esport a moltes nenes.

Des de llavors fins ara, com valores el canvi dins del món del futbol femení?

En poc temps, el futbol femení ha evolucionat molt positivament, però el camí a recórrer encara és molt llarg i les possibilitats de créixer immenses. Avui dia és difícil trobar clubs sense equips femenins i la Primera Divisió estatal comença a tenir el reconeixement esportiu que les jugadores mereixen. Falta, però, el més important: que el futbol femení es democratitzi per tal que cada vegada hi hagi més noies practicant-lo i que hi hagi un canvi efectiu en l’imaginari de la societat. Els estadis s’han d’omplir per veure futbol femení.

Mariona Masferrer durant un entrenament.

Un cop acabis com a jugadora, et veus d’entrenadora?

Sempre he estat una jugadora a qui li ha agradat molt competir, encara falta tota una volta per acabar la lliga i ara només puc pensar en cada un dels partits que queden per disputar. Ja hi haurà temps de prendre decisions difícils com és la de deixar de fer una cosa que he fet durant pràcticament tota la meva vida. Tot i això, aviat faré 31 anys i ho vulgui o no, la retirada s’acosta; quan arribi el moment. El que segur que faré és seguir estimant el Sant Andreu tant com fins ara.

Com valores la temporada de l’equip fins ara?

Aquest equip té una capacitat impressionant de fer-se fort en les situacions adverses i aquesta temporada, un cop més, s’ha demostrat. Hem tingut la sort de donar continuïtat a la plantilla de l’any passat i d’incorporar jugadores espectaculars que ens han fet créixer futbolísticament i humanament. El Sant Andreu té un repte molt bonic que és mantenir el talent que hi ha l’equip per tal que cada cop estigui més a prop tornar el club a la categoria que es mereix.

Què fa diferent el Sant Andreu dels altres clubs?

Per a mi és un luxe tenir l’oportunitat, cada diumenge, de lluitar per una samarreta que estimo i fer-ho acompanyada de tanta bona gent. El Sant Andreu sempre ha tingut un vestidor molt sa i això l’ha convertit en una segona casa per a molta gent. D’altra banda, saltar al camp defensant un club centenari i vestint les quatre barres és una cosa que només el Sant Andreu et pot donar.

Fotografies: Pedro Salado – UE Sant Andreu

Més en

Victòria del Sant Andreu Atlètic (1-0)

Premsa21 de maig de 2018

Ple a vessar a Els Catalanistes per gaudir de la victòria del Sant Andreu!

Premsa21 de maig de 2018

Guerrero capitaneja la victòria (0-1)

Premsa20 de maig de 2018

L’hora de la veritat

Premsa18 de maig de 2018