Valoració esportiva positiva d’Orts i Redondo

El directiu responsable de l’àrea esportiva, Xavier Orts, i el director esportiu, Àlex Redondo, han ofert aquest divendres una roda de premsa per fer balanç de la situació esportiva de la UE Sant Andreu a la meitat de la temporada. L’acte ha comptat amb l’assistència d’un nombrós grup de directius i del president del Club, Manuel Camino.

Valoracions globals

Orts ha iniciat la seva intervenció elogiant l’àrea esportiva del Sant Andreu: “És un plaer treballar per intentar ajudar un grup de persones amb un esperit de lluita i compromís enorme, com són el primer equip, el Juvenil A i el filial”, i ha aplaudit la dedicació dels entrenadors i del cos tècnic dels tres equips.

Pel que fa al futbol femení, ha destacat que el directiu responsable, Xavi Casas, “s’ha involucrat amb moltes ganes i cal destacar el recent conveni perquè noies nord-americanes entrenin amb el primer equip i la difusió que s’està fent a les xarxes socials dels partits dels equips femenins”.

L’adaptació de la nova estructura esportiva no ha estat una tasca fàcil. Orts ha reconegut que tots els responsables eren nous. “Com a part positiva, teníem molta il·lusió, però la inexperiència era el nostre principal desavantatge”, ha afegit. Ha assegurat que “anàvem tots al mateix vaixell però sense saber a quin lloc havíem de seure cadascú. Ara, amb l’acoblament que hem fet, tots hem trobat el millor lloc des d’on ajudar al Club”.

Ha comentat que la incorporació del directiu Mario Iniesta a l’àrea esportiva ha estat important “pels seus coneixements de futbol i del Club”, i ha agraït, en nom de la Junta Directiva, la feina de tots els treballadors del Sant Andreu per col·laborar a “fer més gran” el Club i “assolir nivells d’excel·lència i professionalitat”.

Sobre el bàsquet, Orts ha manifestat que “treballem perquè els nois i noies es sentin recolzats i seguim intentant que tinguin una pista a Sant Andreu perquè juguin els seus partits”, atès que actualment competeixen a la Trinitat, i ha destacat la remuntada de l’equip Sènior.

Balanç del primer equip

Sobre el rendiment del primer equip, Redondo ha afirmat que “crec que el Sant Andreu està rendint on ha d’estar” i ha destacat l’ambició del vestidor per aconseguir grans fites. A més, ha elogiat el compromís de la plantilla: “La implicació dels jugadors amb el Club va més enllà de la qüestió esportiva. A més, alguns van tenir altres ofertes o han tingut propostes durant la temporada i han decidit seguir aquí”.

Superat el sotrac del mes de desembre, el director esportiu quadribarrat ha comentat que el Sant Andreu està en un moment “molt sòlid” i que l’equip està “arribant a les jornades clau molt madur i solvent”. Tanmateix, sobre les incorporacions al mercat d’hivern, ha dit que “era necessari reforçar algunes posicions per donar un plus en aquesta recta final”.

Preguntat concretament pel fitxatge de Robert Simón, ha remarcat que ha estat possible perquè “no hem deixat de treballar en cap moment, la nostra feina és estar atents al mercat”, a més de citar la voluntat del jugador de recalar al Narcís Sala. “Un jugador que ve d’una categoria superior vol seguir sentint-se professional. El Sant Andreu és dels clubs més professionals de la categoria i això es transmet cap a fora”.

Ha admès que “la planificació inicial de la plantilla era incerta perquè veníem d’un estiu mogut, però al final s’assembla molt a la que haguéssim volgut” i ha assegurat que la tranquil·litat aportada per l’àrea esportiva de la Junta Directiva va transmetre calma als arquitectes de la plantilla: ell mateix, Mikel Azparren i Xavi Jiménez.

Salut de ferro del futbol base

Sobre la situació del Juvenil A, Redondo ha explicat que “és una temporada important, amb molts canvis. Després de molts anys treballant amb Rubén García, l’aposta per Josep Vicenç Mestre ha estat un encert i el temps ens ha donat la raó”. Ha transmès que s’estan formant jugadors i que està segur que alguns es podran veure al primer equip en les pròximes temporades. També ha elogiat la bona feina que s’està duent a terme al filial, al CE Districte 030.

A nivell de futbol base, ha informat que aquesta temporada s’han incorporat una quarantena de nois al Sant Andreu. “La línia és positiva, la gent està contenta, la metodologia dels coordinadors és molt bona i això promocionarà els nanos i els donarà una formació excel·lent“.

“Tenim quatre o cinc equips competint per ser campions de les seves respectives lligues i altres per promocionar i ascendir categories. Si ja som un dels clubs més forts a nivell de futbol base de Catalunya, ens aproparem als clubs que són més professionals”, ha narrat.

Orts ha destacat la incorporació de Juanjo Navarro a la Junta Directiva com a responsable del futbol base: “Fa molt temps que està lligat al Club i coneix perfectament els coordinadors, els entrenadors i els pares de nois. Dedica moltes hores per aconseguir que el nostre tresor, el futbol base, cada vegada funcioni millor i ens doni moltes alegries”.

Conveni amb el FC Barcelona

Orts ha valorat “molt positivament” el conveni de futbol base amb el FC Barcelona perquè els jugadors i entrenadors andreuencs tenen la possibilitat de formar-se millor i per l’ingrés econòmic que suposa per l’entitat.

“Hi ha hagut algun comentari negatiu que respectem, però creiem que hem de ser pràctics i mirar què és millor pel Club”, ha comentat, referint-se tant a l’aspecte esportiu pels membres del futbol base com a la vessant econòmica.

Els sis juvenils del primer equip

Preguntat per les cessions de Carlos García (Castelldefels), Jalal (Mollet) i José González (Sabadell B), Redondo ha explicat que “les seves sortides són bones per la seva formació, poden progressar i tenir els minuts necessaris per adpatar-se al futbol amateur”, atès que “és difícil que tots puguin tenir la continuïtat necessària perque tenim una plantilla molt competitiva”. Ha deixat clar que “els esperem el 30 de juny i comptem amb ells”.

Sobre la cessió de Carlos García, ha comentat que “veient-lo entrenar, tenia moltes ganes i demostrava un bon nivell, però tenim a Llamas, que és un dels jugadors més importants de la plantilla”. De Jordi Méndez ha destacat que “té un rendiment increïble de lateral dret, de lateral esquerre i de central”. Sobre Joel Armengol ha subratllat que “està fent una temporada excepcional. Ha madurat molt, parla sovint amb jugadors experimentats com Dani Guerrero o Carroza i crec que és el que millor ha sabut adaptar-se a la categoria”. I sobre Juanan Gallego ha admès que és la seva debilitat: “És un jugador que m’encanta, té un talent molt gran. Vam apostar per ell, l’adaptació ha sigut bona i s’està guanyant els minuts”.

ÀUDIO COMPLET DE LA RODA DE PREMSA

En aquest enllaç es pot visualitzar la peça publicada per Betevé.

Fotografia: Orts i Redondo, escoltant una de les preguntes dels periodistes. | Roger Graells – UESA

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS