Gemma Castelo ”Tot i que ara el futbol femení comença a tenir certa rellevància, encara queda molt camí per recórrer”

Avui tenim a una altra de les capitanes del primer equip andreuenc. La Gemma Castelo (31/12/1994, Barcelona) defensa la samarreta quadribarrada des de fa dues temporades i s’ha afiançat a l’eix de la defensa andreuenca. Ha passat per l’Horta, l’Europa, el CE Sabadell i finalment va aterrar al Narcís Sala la temporada 2013/2014.

-Quina ha estat la teva trajectòria fins arribar al Sant Andreu?

Després de jugar a futbol sala amb l’equip de l’escola uns quants anys, vaig decidir fer el pas quan em vaig assabentar que el club del meu barri posseïa secció femenina. Així doncs, el 2010 vaig començar a jugar a futbol 11 amb la Unió Atlètica d’Horta a Segona Divisió Catalana. Aquell any vam ser capaces de pujar a Primera, on vam salvar la categoria amb solvència. Malgrat això, el club decidí prescindir de la secció femenina i l’equip es va desfer. Va ser llavors quan vaig fer el salt a Preferent amb el CE Europa el qual havia descendit de Nacional , però aquell mateix any vam aconseguir tornar l’equip a Segona Espanyola. Al 2013 vaig provar sort al Sabadell (aquell any a Preferent), però abans de què comences la segona volta i per manca de minuts a l’equip arlequinat, vaig migrar al Sant Andreu “B”, on la temporada següent em van fer fitxa del primer equip. -Com va ser els teus inicis al futbol femení? Vaig començar jugant al turó del costat de casa amb nens de més edat i amb més corpulència que jo. Era l’única noia que s’atrevia a ficar-se dins de la zona de futbol i jugar amb la resta de nois. Tots acabàvem amb les cames plenes de rascades, però només necessitàvem quatre pedres per a les dues porteries i així ens ho passàvem bé. Després el meu primer equip de futbol fou l’equip de futbol sala de l’escola. Els integrants del meu equip eren tots nois i m’havia de canviar sola a un lavabo la majoria de vegades. A la lliga casi tots els equips també estaven formats per nois i puntualment hi havia alguna noia.

-Des de llavors fins ara, com valores el canvi dins del món del futfem?

Crec que hem avançat, però ho fem molt lentament. És veritat que ara es fa més ressò dels esdeveniments rellevants del futbol femení i els clubs intenten potenciar les seves seccions femenines, però és necessari fer molt més encara. Es tracta d’un canvi de mentalitat que ha de fer la societat vers la figura de la dona amb relació als esports en general.

-Com valores la temporada de l’equip fins ara?

La temporada de l’equip està sent realment bona. Veníem de dos anys bastant catastròfics –vam perdre la categoria i l’any passat vam finalitzar la temporada per la part baixa– i aquest any les jugadores quadribarrades ens mereixíem i teníem ganes de tornar a gaudir fent allò que més ens agrada. Gràcies a les noves incorporacions i al nou cos tècnic l’equip ha millorat qualitativament, tant dintre del camp com fora d’aquest.

Fotos: Pedro Salado /UESA

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS