Natalia ”Tot i els obstacles, cada vegada més noies volen jugar a futbol”

Natalia Sanahuja (Barcelona, 14/10/1997) va aterrar aquest estiu al Narcís Sala des del Sant Gabriel. La jove jugadora barcelonina ens explica com van ser els seus inicis al món del futbol i com ho compaginava amb altres esports. Natalia és una de les jugadores més joves de l’actual plantilla que han assolit la permanència aquesta darrera jornada.

 

QUINA HA ESTAT LA TEVA TRAJECTÒRIA FINS A ARRIBAR AL SANT ANDREU?

Quan em vaig iniciar en el món del futbol, vaig començar a jugar a l’equip del barri, en el meu cas el F.C. Martinenc i des dels 5 anys fins els 10 o 11 mes o menys vaig estar jugant amb nois. Més tard, quan ja no podia seguir jugant amb nois al Martinenc, vaig decidir anar jugar a tennis a un club. Més tard, però, després de dos anys, vaig voler tornar a jugar a futbol ja que em divertia més jugant a un esport d’equip i vaig decidir provar a l’Europa que també estava a prop de casa. Seguidament, després de 3 anys jugant a l’Europa vaig decidir provar al Sant Gabriel ja que m’ho havien comentat i creia que era un bon moment per fer un canvi a la meva vida. Així doncs, vaig estar tres temporades al Sant Gabriel i l’any passat vaig decidir anar a jugar al Sant Andreu ja que allà hi havia una de les meves millors amigues, també coneixia a gent i tenia il·lusió d’anar a un equip nou.

COM VAN SER ELS TEUS INICIS AL FUTBOL FEMENÍ?

Com ja he comentat abans, jo estava fent tennis però el meu cap pensava en el futbol i en lo molt que ho trobava a faltar. Així doncs, la parella de la meva germana, que jugava aleshores al C.E.Europa, va parlar amb el coordinador per preguntar si podia anar a provar a algun entreno i ells van confirmar. També, era important la ubicació del club ja que quedava al costat de casa meva. Així doncs, vaig anar a provar un entreno i em va agradar el fet de compartir vestuari amb noies i jugar amb persones del meu mateix sexe ja que sempre havia jugat amb nois, i d’aquesta manera no em sentia o no em feien sentir diferent a la resta.

Natalia durant una sessió amb el primer equip (Pedro Salado / UESA)

 

DES DE LLAVORS FINS ARA, COM VALORES EL CANVI DINS DEL MÓN DEL FUTBOL FEMENÍ?

Sobre el canvi del futbol femení fins ara, penso que encara han de canviar moltes coses i que han de desaparèixer las diferencies entre el futbol masculí i el femení ja que esta molt menys valorat però cal destacar que des que vaig començar a jugar jo amb nens fins ara que jugo amb noies, han canviat moltes coses ja que ara per ara hi ha molts equips de futbol base femenins que abans no hi havien i cada cop veig més nenes o noies que opten per jugar a futbol. Tot i així, hi ha molts obstacles i barreres que ens tanquen moltes portes o que no ens donen el que ens mereixem, sobretot aquí a Espanya.

 

COM VALORES LA TEMPORADA DE L’EQUIP FINS ARA?

La temporada de l’equip la valoro bé, ja que al principi hi havien moltes cares noves com jo, i les altres ja formaven part de l’equip de l’any passat, però clar, calia polir i perfeccionar moltes coses de l’equip. Es molt difícil dirigir i tractar un equip que es completament nou, que encara ens havíem de conèixer i fer “pinya”, que les entrenadores no sabien del tot de quina manera jugava cadascuna i els seus punts dèbils, etc. Però tot i així, crec que hem fet una bona primera volta tot i que sempre es pot fer les coses millor ja que nosaltres som exigents amb nosaltres mateixes, però crec que estem fent d’una manera adequada i coherent la nostra feina i que posem actitud i que sempre volem aspirar a més que es lo important.

QUÈ FA DIFERENT EL SANT ANDREU DELS ALTRES CLUBS?

Doncs, penso que el fet que diferencia al Sant Andreu dels altres equips on jo personalment he estat, es que en aquest club hi ha molt d’equip i es fa molta pinya amb les companyes i les entrenadores. Sempre que podem anem totes juntes a fer quelcom que ajudi a fer equip i per molt que a l’equip hi hagi diferencies d’edat o de personalitats, totes ens portem molt bé i gaudim de l’esport però sobretot de la companyia que tenim al costat.

 

Fotografia capcelera: futfem.cat

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS