Carta oberta de Xavi Orts des d’Atenes

El directiu de l’àrea esportiva de la UE Sant AndreuXavi Orts, ha viatjat a Grècia per a col·laborar amb els voluntaris que atenen les persones refugiades que han fugit de Síria a causa de la guerra. Aquesta és la carta oberta que ha volgut compartir.

Carta oberta
Bon dia, amics! Passada ja la meitat del meu viatge, veig in situ el pas del temps d’aquesta mena d’Holocaust que està passant al món dins de la indiferència de molta gent i els conflictes d’interessos dels països protagonistes. Pel que fa als milers de persones afectades, és totalment frustrant el fet que passin en molts casos més d’un any sense esperances de sortida. Els casos més difícils són els dels adolescents o joves que havien començat a estudiar i ara no saben què fer. Molts han caigut en el món de les drogues.

Avui ens han dit al campament que quan senten un soroll s’ajupen amb les mans al cap perquè els hi sembla que els estan bombardejant. En molts casos la situació des de fora sembla que ha millorat perquè han passat de viure en tendes a tenir “habitacions” dins dels campaments i a poder fer activitats (idiomes, costura, etc.), però amb aquestes millores a vegades es desanimen més perquè alguns s’adonen que els estan “aparcant” fins que aquest greu conflicte s’acabi, cosa que ningú veu propera.

La feina d’alguns voluntaris és la que fa que moltes d’aquestes persones no hagin decidit posar fi a la seva vida. Alguns casos són brutals. Per exemple, l’Álex és un xicot de Madrid que va venir just fa un any per a ajudar uns deu dies com jo he fet, però ell com d’altres es va quedar. L’altre dia sopant em va dir que es va vendre tot el que tenia (els seus amics li van fer les gestions que ell va tramitar des d’Atenes). Ara està fent un currículum per a trobar feina.

Hi ha històries per a escriure un llibre. Tant de bo tothom s’impliqués en aquest tema i no mirés cap a un altre costat. El teu germà, el teu pare, el teu fill et necessita. No oblidem que són éssers humans com nosaltres, nascuts en el país equivocat en aquesta època, però demà el país “equivocat” podria ser el nostre. Si fos així, no entendríem la inacció dels governs i idolatraríem als qui ens ajuden. Una abraçada!

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS