Celebrada la Junta General Ordinària d’Accionistes

Aquest dimecres s’ha celebrat la Junta General Ordinària d’Accionistes de la UE Sant Andreu al col·legi Jesús, Maria i Josep. Hi ha hagut representades 508541 accions, és a dir, un 96,43% de l’accionariat del club.

Primerament s’ha fet una explicació dels comptes anuals de l’entitat i la posterior votació. Després el president de la UE Sant Andreu, Manuel Camino, ha fet un discurs i per acabar hi ha hagut un torn de precs i preguntes dels diversos accionistes que han assistit a la Junta General Ordinària.

Presentació i aprovació dels comptes anuals

El deute acumulat del club és d’1.000.080 milió d’euros amb les administracions públiques (Hisenda, Seguretat Social i l’Ajuntament). Amb Hisenda s’ha rebaixat el deute a 130.000 €, mentre que es manté igual que en l’anterior any amb la Seguretat Social (430.000 €). El dèficit de l’últim exercici ha estat de 219.000 euros. Han estat 70.000 € més del previst perquè 40.000 € són les recàrregues i interessos del deute amb l’Agència Tributària i Hisenda i 30.000 € a més salaris i pagaments endarrerits. El president Camino ha subratllat que “aquesta temporada hem tingut més ingressos, per millores en patrocinis i esdeveniments, però també més despeses en formar al primer equip amb l’objectiu d’ascendir de categoria”. Els comptes s’han aprovat amb 508538 a favor, i tres abstencions.

Pel que fa al deute amb la Seguretat Social, el president del club, Manuel Camino, ha remarcat que és una sanció que ha afectat cinc clubs catalans dels 30.000 de tot l’Estat espanyol, i que “ha generat un clar desavantatge amb els altres equips” i, a part, dins de les entitats implicades a la resta “se’ls hi soluciona amb les subvencions” cosa que la UE Sant Andreu no li succeeix. El president ha manifestat que “la quantitat de pèrdua econòmica del club és el que reben en subvencions altres conjunts. Per tant, si les tinguéssim, no tindríem pèrdues”. Tot i això, té la intenció de fer “un club sostenible econòmicament, però també integrador i socialment proper a la gent”.

Discurs de Manuel Camino

El president de la UE Sant Andreu ha manifestat en la seva exposició que aquest any “hem confeccionat un primer equip per intentar ascendir de categoria”. L’objectiu és pujar a la Segona Divisió B “i en el menor temps possible ascendir a Segona A, que és on està la salvació i estabilitat econòmica”. Tant ell com la junta directiva “faran un gran esforç per aconseguir-ho”.

També ha remarcat que aquest any el club ha integrat els cinc equips de futbol sala del Taller Escola Barcelona (TEB), que treballa per a aconseguir fomentar la inclusió i el reconeixement social de les persones amb discapacitat intel·lectual. Amb aquesta unió s’ha creat la UE Sant Andreu Special TEB. Ha afegit que per segon any consecutiu, l’entitat participarà en la Cavalcada de Reis i ha animat a tots als nens a apuntar-s’hi.

Pel que fa als apartats esportius Camino s’ha mostrat orgullós amb el Juvenil A i ha dit que “lluitarem per mantenir-lo a la Divisió d’Honor”. Respecte al Sant Andreu Atlètic ha explicat que “l’objectiu ha de ser pujar de categoria” i per últim ha mostrat el desig de fer per la temporada vinent un Femení de més qualitat.

Camino també ha explicat que ja s’està començant a treballar en la nova tribuna al Narcís Sala i que, “després de molt esforç, hem aconseguit que la pintaran amb la quadribarrada”. Ha afegit que el club pressionarà per poder estrenar-la en el duel contra el RCD Espanyol B, el 28 de gener del 2018, però que “no podem assegurar que hi estigui perquè no depèn de nosaltres”. Pel que fa a la renovació de la segona fase del Narcís Sala ha anunciat que s’ha aprovat una inversió de 550.000 € pel 2018 i 174.000 € pel 2019. Per últim, ha manifestat que el club està pendent que es facin les rehabilitacions del Municipal AISS, que es van prometre ja fa un temps.

Precs i preguntes

A la pregunta del soci i accionista Josep Sabater sobre quin és el pressupost del Juvenil A i la subvenció de la Federació Catalana de Futbol per tenir l’equip a la Divisió d’Honor, el president Camino ha senyalat que el pressupost és de 40.000 € i la subvenció de 2.000 €.

També s’ha preguntat a la Junta Directiva per Kuku, jugador fitxat el passat estiu i que encara no ha debutat amb el primer equip. L’encarregat de l’àrea esportiva, Mario Iniesta, ha respost que quan se’l va fitxar es van adonar que tenia una lesió. Per tant durant un bon període ha estat lesionat. Però també hi ha hagut un problema amb la seva fitxa, tot i que “el club ha seguit tots els passos que li reclamaven tant la Federació Catalana de Futbol com la Real Federación Española de Fútbol“. El directiu ha explicat que quan tot semblava que estava a punt de resoldre’s, van rebre un correu electrònic que explicava que la FIFA considerava Kuku com un futbolista professional (en l’anterior temporada va jugar en un club de segona divisió polonesa) i que, per tant, només se’l pot incorporar quan el mercat de fitxatges està obert en el futbol professional, que és al gener. Segons la junta directiva esperen tenir-lo disponible a partir del 2 de gener del 2018.

Per últim, Iniesta també ha explicat que el club “està content amb l’actual plantilla del primer equip, però que estarem atents al mercat en aquest període de fitxatges que arriba“. El directiu ha matisat que si es fa alguna incorporació, seria per millorar ostensiblement el nivell de l’actual plantilla.

Finalitzat el torn de precs i preguntes, la Junta General Ordinària d’Accionistes ha finalitzat.

 

Fotografia: UE Sant Andreu

 

 

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS