Sant Andreu 2017: l’any de les remuntades (2-3)

El Sant Andreu ha tancat l’any amb una altra remuntada de mèrit a les acaballes del partit. L’equip de Mikel Azparren ha guanyat un encontre que perdia a tres minuts del final amb gols d’Elhadji i David López, aquest en temps afegit. Feixas ha avançat el Figueres, Josu ha empatat poc després i Muntadas ha complicat la situació abans que arribés l’enèsima remuntada del 2017.

‘L’equip creu fins el final’. Quantes vegades hem sentit aquesta declaració d’Azparren després d’un partit aquest any? Poques paraules queden ja per definir la fe d’aquest Sant Andreu que mai abaixa els braços malgrat totes les adversitats. Avui la situació era novament complicada i la derrota es consumava, però en un altre cop de geni dels andreuencs s’ha revertit la situació en cinc minuts.

David López ha consumat una victòria merescudíssima dels quadribarrats. I justa. Les oportunitats de gol que ha tingut el Sant Andreu a Vilatenim haurien d’haver proporcionat un avantatge còmode per endur-se els tres punts contra el Figueres, que en tres arribades i mitja ha anotat dos gols. Una efectivitat altíssima.

Josu ha empatat el gol inicial dels empordanesos.

El marcador l’ha obert Aleix Feixas només començar en rebre una passada alta i vertical entre els centrals i definint picant la pilota davant la sortida de Segovia (6’). El Sant Andreu no s’ha deixat intimidar i ha reaccionat apoderant-se del domini de l’esfèrica i tancant els empordanesos al seu camp. I en una jugada de toc i possessió, Alfred ha rebut una obertura a l’esquerra, ha cedit per a l’arribada de David López i Josu ha empatat després de rebre la centrada i caçar la pilota a l’àrea petita (17’).

Els andreuencs en volien més. Juanan ho ha provat des de fora l’àrea i ha obligat Aroca a estirar-se per evitar el gol (23’), i Alfred també ho ha provat des de lluny (33’). Mentrestant, els locals han provocat un parell d’ensurts a la porteria de Segovia, especialment una jugada en què la pilota ha estat a punt d’entrar (25’).

Juanan ha tornat a ser un dels més actius a la primera part.

A la segona part el partit s’ha animat. Segovia s’ha refet amb una gran aturada a xut de Chavarria (46’), però ha estat un miratge. El Sant Andreu ha cercat el gol que capgirés el marcador. En un córner, Noguera ha rematat al travesser, un defensor ha tret la pilota sota pals i el xut creuat de Josu ha sortit fregant el pal (51’). Poc després, una errada defensiva ha deixat Elhadji sol davant el porter, però el xut ha sortit fora (54’).

Feixas ha marrat una oportunitat clara pel Figueres en un xut creuat massa tou que ha pogut atrapar Segovia (55’). I quan millor jugava el Sant Andreu, gerra d’aigua freda: pèrdua en zona de construcció, recepció de Muntadas a la frontal de l’àrea i xut col·locat al pal llarg impossible per Segovia (58’). Els andreuencs han tingut alguns dubtes i David López gairebé marca en pròpia porta en rebutjar enrere una centrada des de la cantonada que ha tocat el pal (63’).

Carroza, insuperable en l’u contra u.

Azparren ha mogut la banqueta i ha donat entrada a Óscar Muñoz, passant a jugar amb dos davanters, dos extrems i avançant Víctor Alonso a la mitja punta. El Sant Andreu ha començat a atacar amb tot per a empatar i Aroca ha emergit per aturar un mà a mà amb Josu (72’) i per rebutjar un xut perillós de Ton Alcover (74’).

Arribaven els últims minuts i el temps s’acabava. Però aleshores ha sorgit la connexió entre Óscar i Elhadji: centrada de Ton, pilota pentinada per Óscar cap a l’àrea petita i rematada inapel·lable d’Elhadji (87’). El gol feia justícia als mèrits del Sant Andreu, però l’equip sempre és ambiciós i ha buscat la victòria davant un Figueres superat.

Óscar i Elhadji celebren el gol que s’han fabricat.

Després que Calle Martínez no hagi xiulat unes mans clares dins l’àrea local, en una jugada similar al partit al Narcís Sala contra l’Ascó, David López ha engaltat un rebuig a la frontal de l’àrea per a culminar la remuntada, un gol que ha fet embogir els jugadors, el cos tècnic i l’afició desplaçada.

El Sant Andreu finalitza la primera volta en tercera posició amb 35 punts, a només un del segon classificat, amb deu victòries, cinc empats i només quatre derrotes. A domicili, la ratxa és espectacular: set victòries, un empat i només dues derrotes. El primer partit del 2018 serà el diumenge 7 de gener al camp del Santboià.

Fotografies: Judit Andreu – UESA

FITXA TÈCNICA

UE Figueres (2): Aroca, Ot, Romero, Cunill, Payán, Ferran, Molist, Pons (Ferrón, 69’), Muntadas, Chavarria (Canal, 61’) i Feixas (Puig, 81’).

UE Sant Andreu (3): Segovia, Llamas, Carroza, Noguera, David López, Víctor (Joel, 84’), Alcover, Juanan (Alberto, 76’), Alfred (Óscar Muñoz, 64’), Josu i Elhadji.

Gols: 1-0 Feixas (7’), 1-1 Josu (18’), 2-1 Muntadas (59’), 2-2 Elhadji (87’), 2-3 David López (92’).

Àrbitre: Sr. Calle Martínez (del. Baix Llobregat), ha amonestat Pons (29’) i Ferrón (73’) pels locals i Llamas (37’) i Noguer (47’) pels visitants.

Incidències: partit corresponent a la Jornada 19 de la Tercera Divisió (Grup V), disputat a l’estadi Vilatenim.

RODA DE PREMSA DE MIKEL AZPARREN

RESUM DE BETEVÉ

ALTRES RESULTATS

CE L’Hospitalet 5-1 Palamós CF
FC Santfeliuenc 0-3 FC Ascó
CF Pobla de Mafumet 1-2 RCD Espanyol ‘B’
FC Santboià 1-0 EC Granollers
AE Prat 2-0 FC Vilafranca
CF Gavà 0-2 Cerdanyola del Vallès FC
CE Europa 1-3 UE Vilassar de Mar
Terrassa FC 2-1 UE Castelldefels
CF Reus Deportiu ‘B’ 2-2 UA Horta

CLASSIFICACIÓ (J19)

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS