Homenatge a Kamal Shamo, un refugiat yazidita

La UE Sant Andreu homenatjarà Kamal Shamo, un refugiat yazidita de 24 anys afectat per les guerres al Pròxim Orient, en el partit d’aquest dijous contra el Terrassa FC (20:30 h), en què farà el servei d’honor del duel.

En Kamal va haver de fugir de la seva ciutat natal, Shingal, una localitat iraquiana propera a la frontera amb Síria, a causa de l’extermini que va començar l’organització terrorista Estat Islàmic el 2014 contra la comunitat yazidita. Aquest jove, juntament amb la seva família, va arribar a Turquia. Posteriorment, el 2016, ell i tres germans es van refugiar a Grècia, mentre que la seva mare i tres germans més es van haver de quedar al país turc, ja que no tenien prou diners per fugir tota la família. Actualment malviuen al Camp de Refugiats de Batman.

En Kamal ha rebut asil a Alemanya. Abans d’arribar-hi, però, ha hagut de viure als camps de refugiats d’Idomeni i Petra. A l’estat germànic està intentant refer la seva vida, aprenent la llengua i integrant-se al nou país.

La UE Sant Andreu és una entitat implicada amb l’acollida dels refugiats amb diverses iniciatives fetes com la recollida de diners per Proactiva Open Arms i de roba d’abrigar a l’hivern per a ONGs. A més, els directius Xavier Orts i Quim Grau van anar el 2016 al camp terminal E1, del port d’El Pireu a Atenes, per col·laborar en les tasques de suport als refugiats sirians. Un viatge que Orts va repetir l’abril del 2017 a tres camps de refugiats (Skaramangas, Eleonas i Oynifita) en els quals també van repartir material del club, a part de productes bàsics com llet en pols, arròs, bolquers, etc.

 

 

Més en

Acord amb AEFEM per portar jugadors a l’experiència Sant Andreu

Premsa13 de gener de 2020

Victòries del Femení A i Femení B

Premsa13 de gener de 2020

Estrena del 2020 amb derrota (3-0)

Premsa12 de gener de 2020

Partidàs amb empat final (2-2)

Premsa12 de gener de 2020