El Sant Andreu supera totes les adversitats (1-0)

El Sant Andreu s’ha classificat per la segona eliminatòria de la fase d’ascens en superar l’Antequera en un Narcís Sala espectacular. Un gol de Josu a dos minuts ha tenyit l’eliminatòria de quadribarrat, però l’expulsió rigorosa de Ton Alcover ha deixat els andreuencs en inferioritat. L’actuació de Segovia, aturant un penal, ha estat fonamental per certificar el triomf.

L’avantatge mínim que portava el Sant Andreu i el bon nivell mostrat per l’Antequera al partit d’anada preveien un partit igualat i vibrant. El cert, però, és que els andreuencs han colpejat de seguida, als dos minuts de joc. Llamas ha centrat a l’interior de l’àrea i Josu, amb una rematada de primeres, ha fet embogir un Narcís Sala que ha presentat una gran entrada i que ha animat com mai.

Josu, l’autor del gol del partit. | Adrià Giménez – uesantandreu.cat

No podia començar millor l’encontre, amb el gol i l’afició quadribarrada rugint. El conjunt andalús no s’ha trobat còmode en cap moment, i el Sant Andreu ha tingut bons minuts amb la pilota. En un contracop gestat per Josu, Víctor i Óscar, el ‘9’ ha estat a punt d’anotar el segon però Luisma ha aturat el xut ras en l’u contra u (24′).

A l’àrea quadribarrada, Segovia només ha hagut d’intervenir per desviar una centrada-xut (36′). La defensa ha estat de nou un baluard, amb Noguera i Carroza multiplicant-se, Juanan ajudant David López davant les internades de Juanjo i Llamas tancant la banda dreta. Abans del descans, l’àrbitre ha perdonat l’expulsió a Sergio Díaz per un cop de colze a la cara de Josu.

Pinya dels jugadors celebrant el gol. | Adrià Giménez – uesantandreu.cat

Els de Mikel Azparren, avui dirigits per Xavi Jiménez des de la banqueta per l’expulsió del tècnic navarrès, han completat una bona primera meitat controlant el tempo del partit. Rafilla, des de molt lluny, ha enviat una canonada que ha sortit fregant el travesser (49′). Els visitants gairebé no generaven perill, i en canvi el Sant Andreu ha pogut sentenciar en una rematada d’Óscar que ha tocat el porter i el travesser (53′). La més clara pels andalusos, una falta de Coco i una gran resposta de Segovia (60′).

El porter andreuenc s’ha erigit en el gran protagonista del tram final, juntament amb l’actuació de la tripleta arbitral. El xou ha començat amb l’expulsió de Ton Alcover, que ha empès Coco després d’haver rebut una falta clara. L’assistent ha indicat a l’àrbitre que havia d’expulsar l’andreuenc, davant la indignació de tothom. Però no s’ha acabat aquí: al cap de cinc minuts, l’àrbitre ha xiulat un penal inexistent que podia suposar l’empat per l’Antequera i l’avantatge de jugar amb superioritat els últims minuts.

Segovia, decisiu amb l’aturada del penal i les seves intervencions. | Adrià Giménez – uesantandreu.cat

No obstant això, el guió l’ha escrit José Segovia. El porter s’ha fet immens i ha aturat el penal a Coco, davant un Gol Nord ple com un ou pressionant-lo. Segovia també ha blocat en dos temps un xut perillós des de fora l’àrea (86′) i una rematada de Diego a boca de canó en una altra aturada monumental (89′). El Sant Andreu ha resistit numantinament i Alberto ha fregat el gol en un xut que ha rebutjat Luisma (92′).

Les picabaralles han encès el final del partit. Un jugador de l’Antequera ha fet el gest del mico a Kuku, cosa que ha indignat la banqueta del Sant Andreu. Al final, però, la sang no ha arribat al riu. L’alegria s’ha desfermat al Narcís Sala amb el xiulet final i els quadribarrats han pogut celebrar una victòria treballada i patida amb l’afició. Demà, el sorteig determinarà el rival del Sant Andreu a la segona ronda.

Fotografies: Adrià Giménez – uesantandreu.cat

FITXA TÈCNICA

UE Sant Andreu (1): Segovia, Llamas, Carroza, Noguera, David López, Guerrero, Alcover, Víctor, Juanan (Alberto, 90′), Josu (Alfred, 77′) i Óscar Muñoz (Elhadji, 64′).

Antequera CF (0): Luisma, Juanjo, Portillo, Torres, Sergio Díaz (Eloy, 76′), Rafilla, Luisillo, Del Pozo, Conejo (Coco, 55′), Diego i Del Moral (Juanfri, 68′).

Gol: 1-0 Josu (2′).

Àrbitre: Sr. Laconti Bouzas (del. Las Palmas), ha amonestat Josu (40′), Carroza (62′), Guerrero (62′), Segovia (70′), Noguera (70′), Elhadji (71′) i Alberto (90′) pels locals i Sergio Díaz (40′), Del Moral (62′), Eloy (89′) i Luisillo (89′) pels visitants. Ha expulsat Ton Alcover amb vermella directa (67′) i Xavi Jiménez (89′).

Incidències: partit corresponent a la tornada de la primera eliminatòria de la promoció d’ascens a la Segona Divisió B, disputat a l’estadi Narcís Sala davant 2.480 espectadors.

RODA DE PREMSA DE XAVI JIMÉNEZ

RESUM DE BETEVÉ

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS