Què sabem de l’Antequera CF?

L’Antequera CF juga al Grup IX de Tercera Divisió, corresponent a l’àrea d’Andalusia Oriental i Melilla. Enguany el conjunt malagueny ha quedat quart amb 82 punts en 42 jornades, classificant-se per a disputar la promoció d’ascens en l’últim partit de lliga i amb un triple empat amb el Real Jaén i el Huétor Tájar. La temporada passada, l’Antequera va ser sub-campió del seu grup, però no va poder ascendir.

Es tracta d’un club històric de Tercera, tot i que és nascut el 1992 i hereu del desaparegut CD Antequerano. El seu èxit més gran ha estat l’ascens a Segona Divisió B la temporada 2007/2008, tot i que l’any següent va tornar a descendir a Tercera. La samarreta és de franges verd-i-blanques i l’estadi El Maulí té capacitat per a 5.000 espectadors i és de gespa natural.

El seu balanç d’aquesta temporada és de 24 victòries, 10 empats i 8 derrotes en 42 jornades, amb 78 gols anotats i 37 encaixats. És a dir, l’Antequera té una mitjana d’anotació de 1,86 gols per partit, mentre que en rep 0,88. Comparativament parlant, el Sant Andreu ha sumat 19 victòries, 14 empats i 5 derrotes en 38 jornades. És a dir, quatre partits menys de lliga. Els andreuencs han marcat 61 gols i n’han encaixat 24. La mitjana és de 1,45 gols anotats per partit, i de 0,57 rebuts.

Com juga l’Antequera?

El periodista de la Cadena SER Fernando González segueix habitualment l’actualitat del conjunt andalús. El departament de comunicació del club s’hi ha posat en contacte perquè descrigui els punts forts del rival del Sant Andreu. ‘És un equip que té la possessió de la pilota, un mig del camp molt fort, una defensa contundent, un porter solvent i jugadors amb experiència com Cala, que va jugar a Primera amb el Màlaga’, explica. Destaca la importància de la baixa de Mauro, un puntal per l’equip. Segons González, l’Antequera juga amb un sistema tipus 4-5-1 i a vegades pateix quan no té la pilota.

L’Antequera és un equip amb un davanter golejador, Juanfri (13). A més, té una línia de migcampistes amb arribada: Diego Gámiz (10), Luisillo (9) i Del Moral (8) es reparteixen la majoria de gols de l’equip malagueny. Així mateix, el porter Luisma ha estat el menys golejat del seu grup amb 35 gols rebuts en 40 partits. L’única baixa confirmada és la de Mauro, que va patir una lesió greu al genoll fa uns dies.

Pel que fa a l’afició, l’Antequera té un grup d’animació sorollós que posa color a les graderies d’El Maulí. González creu que hi haurà una bona entrada diumenge i explica que a l’últim desplaçament de lliga van anar-hi mig miler d’aficionats.

L’entrenador de l’equip és José Jesús Aybar des del 2015, i el president és Ángel Luis González, que a més és tinent de batlle de l’Ajuntament d’Antequera i diputat del PP per Màlaga al Congrés dels Diputats.

Turisme i gastronomia

Si viatgeu amb temps i voleu fer turisme, González recomana que visiteu els dòlmens d’Antequera, que han estat declarats Patrimoni de la Humanitat de l’UNESCO. Una altra visita imprescindible és el paratge natural El Torcal.

Pel que fa a la gastronomia, recomana que tasteu el “bienmesabe”, un tipus de pastís típic d’Antequera, i la porra antequelana.

Fotografia: L’Antequera celebra la classificació per la fase d’ascens. | Antequera CF

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS