Ignasi Senabre: ‘El Sant Andreu és casa meva’

El Juvenil A, després d’estar diverses temporades a la Divisió d’Honor, comença una nova etapa una categoria per sota, a Lliga Nacional, de la mà d’Ignasi Senabre. El nou entrenador torna a la que considera com “casa meva”. Senabre ha estat tant jugador com entrenador del futbol base andreuenc. Durant 7 temporades va jugar des de l’Aleví A fins a categoria Juvenil de segon any. Posteriorment, va estar també 7 campanyes com entrenador des del Benjamí i dirigint en totes les categories fins a Juvenil, en el qual mentre ell en dirigia un equip, Mikel Azparren era el tècnic d’un altre equip Juvenil quadribarrat. En total, 14 anys defensant els colors del Sant Andreu.

Què vas sentir quan va aparèixer la possibilitat de tornar al Sant Andreu?

Estava molt content. Tenia moltes ganes de tornar a la que sento que és casa meva i al final, parlant amb l’Àlex Redondo (l’anterior director esportiu), ens vam posar d’acord. Em fa feliç estar aquí. Sempre que estàs en un lloc i coneixes el context que l’envolta t’ajuda molt a estar a gust.

Has entrenat a la UDA Gramanet (Primera Catalana), el Juvenil del Sabadell, a Lliga Nacional, i el Sabadell B, a Tercera Divisió. Et sents còmode entrenant equips de jugadors “joves”?

L’etapa juvenil i filial em sento còmode. Crec que puc treure rendiment als jugadors.

Quin és l’estil de joc d’Ignasi Senabre?

La meva filosofia de joc està molt condicionada a les característiques dels futbolistes. Normalment sempre m’agrada tenir bon tracte amb la pilota i intentar ser un equip dominador. Això sí, no sóc reticent a altres formes de jugar.

Com ha estat la confecció de la plantilla d’aquest Juvenil A?

Un 70% de la plantilla són jugadors que ja estaven a la casa i un 30%, entre 7-8 jugadors, són futbolistes que vénen de fora. Hem aprofitat el Juvenil B andreuenc de la temporada passada perquè, tot i que en l’àmbit classificatori no va fer un bon any, tenia molts jugadors amb molt de talent.

Quin és l’objectiu per aquesta temporada?

La Lliga Nacional és molt llarga. És la categoria més llarga del futbol espanyol, exceptuant la Segona Divisió A. És una categoria que els equips que acaben ascendint perden entre 9-10 partits, per tant, s’ha d’anar treballant dia a dia i ja veurem.

Amb el Juvenil A del Sabadell vas ascendir l’equip de Lliga Nacional a Divisió d’Honor.

Sí. Tinc experiència en aquesta categoria. Recordo que aquell any vam estar 6 setmanes seguides sense guanyar i, al final, vam ascendir quan encara restaven 5 jornades per acabar la lliga. Això demostra que la Lliga Nacional és molt llarga. Pots perdre al camp de l’últim i després rebre el primer classificat a casa teva i guanyar-lo. Hem de treballar dia a dia. Crec que és molt important saber gestionar les derrotes, perquè és una categoria en què es perden molts partits, i si no saps gestionar aquestes derrotes, no aixeques el cap. Haurem de controlar les emocions.

En les darreres temporades diversos jugadors provinents del Juvenil A han tingut bastant protagonisme al primer equip del Sant Andreu. El planter és important en aquest Club i ara coincideixes amb Mikel Azparren, tècnic del primer equip, amb qui vas coincidir fa unes temporades al Juvenil quadribarrat.

No ens hem d’oblidar que quan s’entrena en una etapa formativa l’objectiu principal és promocionar jugadors cap a dalt. Òbviament influeix en el rendiment immediat en la classificació, però és un valor afegit. Pel que fa a aquest tema és molt fàcil treballar amb Mikel Azparren. Ell sempre està en constant comunicació amb nosaltres. Ens intenta ajudar en tot el que pot. He estat en altres clubs en els quals l’entrenador del primer equip no ha estat tant per la labor de tenir aquesta proximitat, però al Sant Andreu amb Mikel és molt fàcil.

Fotografia: Cos tècnic del Juvenil A. Integrants d’esquerra a dreta de la imatge: Ignasi Senabre (Metge i Coach), Jonathan Simón (Scouting), Jonathan Serrat (Segon Entrenador), Ignasi Senabre (Entrenador), Guillem Casamayor (Preparador Físic), Francesc Vives (delegat), Luismi Gracia (Assessor Esportiu) i Megumi Takada (Fisioterapeuta). | UE Sant Andreu.

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS